Les darreres setmanes ha incrementat l’interès de la ciutat com a destinació turística. Ara bé, encara són pocs els qui es decideixen a venir i formalitzen les reserves. A diferència d’altres anys, quan el visitant internacional representava el 84 %, creuen que hi haurà més turistes nacionals i francesos.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona confirma que aquests últims dies s’estan començant a registrar reserves, però que són “molt insignificants“. De fet, perquè ens fem a la idea de la magnitud, expliquen que només representen el 10 % de les de fa un any en les mateixes dates. I això que, “ara mateix hi ha la creença que l’apartament és l’allotjament més segur“, diu Enrique Alcántara, director d’Apartur.

Poques esperances dipositades a la tardor

El 21 de juny, de nou, s’obrirà l’espai aeri però “és difícil fer prediccions de futur més enllà del juliol”, afegeix. Creuen que encara hi ha “massa incertesa“. De fet, no tenen gaires esperances dipositades en els propers mesos perquè “tothom diu que s’espera un nou rebrot“.

L’objectiu ara mateix és poder mantenir 5.000 llocs de treball que es mouen en el negoci dels apartaments turístics a la ciutat. Molts, en aquests moments, encara tenen en vigor expedients de regulació que, “a mesura que puguin”, aniran recuperant.