Barcelona terrats sortida sol
Foto: Xavi Calvo

Aquest dilluns s’ha aprovat en la reunió del Procicat i aquest dilluns mateix s’enviaran els informes al Govern espanyol perquè els valori. El Departament de Salut considera que és hora que Barcelona passi a la fase 2 i per això proposa que a partir de dilluns vinent, 8 de juny, la ciutat i les àrees metropolitanes sud i nord (que des d’aquest dilluns ja estan unificades en una mateixa regió sanitària) facin el canvi. L’executiu català també proposa que les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 3, mentre que Lleida podria passar a la fase 2, tot i que anirà condicionat a la “progressió dels indicadors”.

La resta de regions sanitàries, la de Girona i la Catalunya central, i les àrees de gestió assistencial del Penedès i el Garraf es mantindran en la fase 2, tal com ja estava previst.

Menys risc epidemiològic i més protagonisme dels CAP

Les propostes que ha fet públiques el govern català responen a una “conjunció de múltiples factors”. Salut explica que, d’una banda, el risc epidemiològic continua anant a la baixa, sobretot, la incidència de casos nous. Aquest dilluns, de fet, ha estat el primer dia sense cap mort per coronavirus a Espanya.
També s’apunta al paper cada vegada més determinant de l’atenció primària, amb més capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos. Per tot plegat, diuen, és el moment de fer el pas.