platja garraf sitges
A partir de l’1 de juny els barcelonins podran moure’s per tota l’àrea metropolitana després que el govern hagi aprovat la proposta del Departament de Salut perquè els ciutadans de les regions sanitàries de Barcelona i les metropolitanes sud i nord tinguin llibertat de moviments en fase 1. Ara bé, hi ha dues comarques, l’Alt Penedès i el Garraf, que malgrat pertànyer a la regió metropolitana sud, en quedaran al marge fins al tram final del procés de desescalada pel coronavirus, fins a la fase 3, segons ha confirmat Salut a betevé.

Sense trobades familiars ni desplaçaments d’oci

Els habitants de l’Alt Penedès i el Garraf estaran aïllats encara durant unes setmanes i només es podran moure per aquestes dues comarques. A més, Salut ha confirmat que, en principi, no es preveu que aquestes dues comarques tornin a pertànyer a la regió metropolitana sud abans que s’acabi el desconfinament. I per tant, la llibertat de moviments no arribarà fins que es flexibilitzi la mobilitat entre regions sanitàries en la fase 3. En cas que els indicadors sanitaris continuïn amb la tendència positiva de les darreres setmanes, aquest moment podria arribar d’aquí a un mes, a tocar de juliol. Tot plegat implica que, de moment, la gent que viu a Barcelona i la resta de l’àrea metropolitana no podran visitar els seus familiars en aquestes zones ni fer-hi desplaçaments que no estiguin justificats com, per exemple, motius laborals.

L’única opció perquè s’acabés abans l’aïllament seria que Salut decretés una mesura específica com la que ha aplicat en l’àrea metropolitana.

Els Mossos rectifiquen

El cos dels Mossos d’Esquadra ha hagut de rectificar una informació seva segons la qual sí que es permetria la mobilitat entre l’Alt Penedès-Garraf i la resta de la regió metropolitana sud a partir de dilluns, 1 de juny. La policia catalana aclareix que el criteri que preval és el del Departament de Salut i que les dues comarques formen un subsector sanitari que funciona a banda.