Es fa estrany que en plena fase 2 i amb la intenció de passar a la fase 3 hi hagi un espai a Barcelona on s’incompleixin de manera reiterada totes les recomanacions sanitàries per evitar el contagi del coronavirus. D’entrada, al Parc del Poblenou, situat davant del cementiri del Poblenou, entre els carrers de Carmen Amaya i Salvador Espriu, es concentren centenars de persones sense mascaretes ni respectant les distàncies socials de seguretat.

Sensació de relaxament

Donant una cop d’ull a les imatges enregistrades per betevé sembla que es tracta d’un moment gravat abans de la pandèmia si no fos perquè, de tant en tant, es veu alguna mascareta. A banda de saltar-se la restricció d’efectuar reunions de no més de 15 persones, els assistents al Parc del Poblenou han fet cas omís a l’obligació de mantenir el distanciament social. Abraçades, petons, converses a tocar i, de nou, com a norma general, cap mascareta a la vista.

Ambient de campament

La sensació que es crea al voltant del Parc del Poblenou és semblant a la d’un campament i aquest és, a més, un dels lemes del bar Camping, que precisament es troba al costat d’aquesta zona. Les taules que hi ha a tocar del local recorden les d’un càmping, és a dir, són llargues i es fa difícil que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Alguns dels clients han anat a celebrar un aniversari i asseguren que la gent respecta les distàncies entre els grups malgrat tot.

“Botellón” també a la Ciutadella

Al Parc de la Ciutadella s’hi han vist imatges similars. En aquest cas, l’organitzador de la festa ha explicat que s’ha fet un dinar i que, en tot moment, s’han mantingut les distàncies.