(ACN) L’Ajuntament de Barcelona, a través del Consorci de Serveis Socials, ha fet seguiment d’una setantena de centres residencials i llars residències durant la crisi sanitària. 186 persones amb discapacitat, d’entre més d’un miler, s’han contagiat de coronavirus. Segons un comunicat del consistori, el 90 % dels afectats ha superat la malaltia però 15 han mort. En la majoria de casos, però, “l’estat de salut previ ha estat la principal causa de mort”.

En els darrers tres mesos, l’Ajuntament ha atès en tres equipaments –la Casa del Mar, la Llar Sant Sebastià i el Pis Viladomat- 109 usuaris amb patologies prèvies i risc de contagi per evitar l’expansió del virus a les residències. Tots es van recuperar i van poder tornar a les respectives llars però, segons el consistori, la situació ha evidenciat “la necessitat de més habitatges i nous models d’atenció per fer front a futures crisis sanitàries”.

Afectació en l’activitat laboral del col·lectiu

La pandèmia ha colpejat especialment les persones amb discapacitat que treballen, perquè ha afectat directament el sector serveis, un dels que proporciona més ocupació a aquest col·lectiu. Segons dades de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), a 1 d’abril el 35 % de les persones amb discapacitat que tenien contracte havien perdut la feina o estaven afectades per un ERTO.