L’exalcalde i candidat a l’alcaldia de Barcelona Xavier Trias considera que el govern de Colau i Collboni va “despistat” en l’organització de la Copa Amèrica de vela del 2024 i creu que cal promocionar la ciutat per a esdeveniments esportius internacionals: “Cal anar amb la cartera a captar competicions. La Copa Amèrica no és només una competició de rics amb vaixells: és altíssima tecnologia”, ha dit en un acte al Centre Municipal Esportiu Marbella amb entitats i clubs esportius convidats, on ha promès la creació d’una oficina de l’Ajuntament per captar competicions esportives.

El candidat de Trias per Barcelona també ha acusat al govern municipal de no haver liderat el debat sobre si cal organitzar o no uns Jocs Olímpics d’Hivern que incloguin Barcelona: “L’Ajuntament diu: ‘Que ho faci la Generalitat’. Jo no discuteixo si s’ha de fer o no, de si el canvi climàtic o la tia pepa, el que vulgui. Però l’Ajuntament ha de liderar per afavorir a tots els pobles de Catalunya”.

Trias: “Vaig anar al camp de la Guineueta i em van caure els pantalons a terra”

Trias també ha criticat l’estat del Complex Esportiu Municipal la Guineueta, on considera que no s’ha fet un bon manteniment: “Vaig anar al camp de la Guineueta i em van caure els pantalons a terra. Està fet un desastre”, ha dit. “A la gespa t’hi pots trencar una cama, al poliesportiu hi entra l’aigua i els coloms s’hi caguen… Què estem fent?”, s’ha preguntat.

Davant d’aquesta situació, considera que el manteniment s’ha de fer “a base de concerts i contractes, no de subvencions, i cal ser seriós”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?