La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2023, Ada Colau, reivindica Barcelona com una ciutat feminista i diversa i veu “amb preocupació la reacció de l’extrema dreta” davant d’això. Des de la plaça del Diamant, a Gràcia, Colau ha estat contundent i en una clara referència a la protesta de dijous passat a la Bonanova, ha dit: “Ja pot venir l’extrema dreta amb autocars: que sàpiguen que no tenim por, que ens motiven, que ens reafirmen. Barcelona que no deixarà avançar ni un mil·límetre el feixisme mai més. Ni un pas enrere”.

Tot plegat ha estat en un acte sobre polítiques feministes i pel col•lectiu LGTBI+, amb desenes de simpatitzants. En la trobada també hi han participat Laura Pérez, la número sis de la llista dels comuns i diputada al Parlament, Jess González, i el politòleg Jean Wyllys.

Colau ha reivindicat haver creat la primera Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament i també la feina que ha fet Laura Pérez al capdavant. Ha promès crear programes per garantir la llibertat sexual de les persones grans LGTBI+ i generar ocupació per a les treballadores de la llar. La candidata dels comuns també ha reconegut “la lluita” de les persones trans, i ha assegurat que “no hi ha feminisme ni hi haurà mai avenç sense elles”.

Dards a Xavier Trias

La número sis de la llista dels comuns i diputada al Parlament, Jess González, ha llançat dards contra Xavier Trias i s’ha allunyat del feminisme que la formació de l’exalcalde predica. “Nosaltres no volem un feminisme per als 3.000 euristes que no arriben a final de mes”. També s’ha referit a la número tres de la llista del PSC, Maria Eugènia Gai, de qui ha dit que “se sent més còmoda al Círculo Eqüestre que a places com aquesta (la plaça del Diamant)”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?