La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous un pla urbanístic per preservar la continuïtat de la Nau Bostik, al barri de la Sagrera, i convertir-la en un equipament públic. El consistori consensuarà amb el veïnat i entitats de l’entorn tant els usos provisionals com els usos i equipaments definitius, així com el seu model de gestió. A més, es preservarà un edifici amb valor històric, ja que es tracta d’una de les últimes naus industrials de la Sagrera que encara queden dempeus.

Salvada de l’enderroc

El planejament vigent preveia fins ara l’enderroc de la nau per fer-hi zona verda, habitatges i un equipament. El juny passat, el govern municipal va iniciar un procés participatiu per estudiar amb el veïnat i les entitats del barri els possibles canvis al planejament urbanístic per mantenir la Nau Bostik. Després d’aquests mesos, s’ha aprovat inicialment una modificació del PMU del Sector Entorn Sagrera, que preveu la conservació de la Nau Bostik i també que es destini a equipament públic. Amb l’aprovació inicial, el document es deixa a punt perquè el següent govern municipal pugui finalitzar-ne la tramitació si ho considera oportú.

Es conservaran les naus existents

El pla conserva la pràctica totalitat de les naus existents. Per tant, es preserven totes les naus que tenen la coberta amb dent de serra, el dipòsit d’aigües i la nau més alta de formigó, les construccions més característiques de l’espai. A més, es qualifica la nau com a equipament comunitari destinat a usos culturals, educatius i administratius, de manera que també podrà donar cobertura a les necessitats dels diferents equipaments educatius que hi ha a l’entorn del recinte.