La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona, Eva Parera, ha criticat el carril bici de la via Augusta, una infraestructura que s’està construint aquests dies i que l’alcaldable considera un “clar exemple de l’urbanisme ideològic de Colau i Collboni“. Quan falten 10 dies per a les eleccions municipals 2023, assegura que provoca molts embussos i complica l’accés i la sortida de Barcelona per aquest punt i, per això, ha insistit que l’eliminarà. Però només aquest: també s’ha compromès a eliminar els carrils bici de l’avinguda Meridiana i del carrer d’Aragó per recuperar l’espai tret als cotxes.

“No puc entendre que ningú amb dos dits de front pugui pensar que és una bona idea posar un carril bici traient carrils de circulació a una de les entrades més importants de Barcelona“, ha dit Parera, en referència a la via Augusta. A més, ha afegit que aquest carril bici s’ha decidit a través d’un procés participatiu en el qual “només 1.009 persones han votat per decidir-lo”. Una xifra que, considera, no representa el barri ni el districte. “La majoria de veïns no el volen”, ha reblat.

Altres carrils per eliminar: Urgell o Mallorca

La líder de Valents ha promès retirar aquest carril bici de la via Augusta i els d’altres carrers que considera vies ràpides, com els d’Aragó i la Meridiana però, també, el de carrer d’Urgell o el de Mallorca. “Si volem començar a recuperar una mica la normalitat, hem de tenir vies relativament ràpides i s’ha de poder permetre creuar la ciutat en menys de 20 minuts o mitja hora com a màxim, mentre que avui pots trigar fins ben bé una hora”, ha dit Eva Parera.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?