El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, segueix apujant el to contra Jaume Collboni i Xavier Trias. En un acte del partit al districte de Sant Andreu, Maragall ha demanat “seriositat” a Collboni, després que el socialista hagi proposat aquest dijous al matí cobrir 8 km de la ronda de Dalt i del Litoral de cara al 2050. “Nosaltres parlem del present”, ha etzibat Maragall, criticant que Collboni parli del que passarà d’aquí a 30 anys. “A mi aquest partit socialista em fa vergonya”, ha confessat Maragall, perquè el veu competint “pel vot de la dreta i l’extremadreta”.

Maragall ha descrit com a “propostes de subhasta” les mesures anunciades pels socialistes, però també les de Trias. “El senyor Trias fa una altra subhasta”, ha afirmat Maragall, per comprometre’s a arribar a 4.000 agents de la Guàrdia Urbana a finals del mandat. “¿Qui en dona més?”, ha ironitzat Maragall.

“Grans coses”, a Sant Andreu

El cap de llista d’ERC a Barcelona ha assegurat que Sant Andreu i els seus set barris “són la millor i més potent font de vida, creixement, creació i futur per a Barcelona”. “És aquí on passaran les grans coses en els propers 20 anys”, ha afirmat Maragall. Tot, en un districte on el 2019 es van imposar els comuns, de qui n’ha criticat la gestió del porta a porta. “Es va planteja molt malament”, ha etzibat Maragall. Si és alcalde, promet asseure’s amb tots els veïns per millorar el sistema de recollida de residus. “Ho hem de fer encara millor”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?