Xavier Trias equipara votar Collboni a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona a haver votat Valls a les del 2019 per haver acabat investint Colau com a alcaldessa: “Encara hi ha gent que està horroritzada d’haver votat Valls. Com va poder ser? Doncs ara, votar Collboni és el mateix“. L’exalcalde considera que “això vol dir que continuarà governant la senyora Colau”. Creu que la garantia que la candidata de Barcelona en Comú no continuï governant és votar Trias per Barcelona: “Som els únics que ho diem clar: no governarem mai amb ella ni la farem alcaldessa“, ha sentenciat.

Trias repta Maragall: “Si guanyo jo, ells em votaran a mi?”

En un míting a la plaça d’Alfons X, a Horta-Guinardó, on a les eleccions del 2019 Junts per Catalunya va ser la cinquena força més votada, el candidat de Trias per Barcelona ha reptat Maragall a explicar si, en cas que ell guanyi les eleccions, l’investiran alcalde: “Nosaltres el 2019 vam votar Esquerra en la investidura. Què faran ells?“, ha preguntat, i després ha afegit: “S’han de treure la careta per saber a què juguem cada un, ens hem de dir la veritat”.

Protesta veïnal pel Mercat de l’Estrella provisional

En l’acte, un grup de veïns ha desplegat pancartes per demanar que el Mercat de l’Estrella no s’ubiqui de manera provisional als Jardins del Baix Guinardó. Trias ha assegurat haver parlat amb els veïns abans de l’acte i els ha promès que, si és alcalde, buscarà una solució de consens. També sobre Horta-Guinardó, el candidat ha fet menció al problema de massificació turística dels búnquers del Carmel: “Nosaltres vam dignificar l’entorn amb la urbanització de l’espai. Ells no ho han sabut gestionar i han de deixar pas a altres“.

Acusen el govern municipal d’amagar les dades delinqüencials

Jordi Martí, número tres de la candidatura, ha acusat Colau i Collboni de no publicar les dades sobre els fets delictius del primer trimestre del 2023: “Per què ens les amaguen? Perquè seran molt dolentes i volen esperar a l’1 de juny, un cop hagin passat les eleccions”, ha explicat. Martí ha especulat amb les xifres dient que “podria ser que hi hagi un increment dels fets delictius d’un 30 % en el primer trimestre del 2023 respecte al 2022”. També ha afegit que el Departament d’Interior en té responsabilitat. 

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?