Xavier Trias s’ha compromès, si és alcalde, a gastar 200 milions d’euros anuals en habitatge públic, uns diners que servirien per construir o reformar pisos. L’exalcalde ha dit que l’ideal seria arribar a un pacte entre forces polítiques perquè aquest inversió “es pugui mantenir durant 20, 30 o 40 anys”. Ha detallat que “ha de ser un acord conjunt” i ha recordat que si una mesura va malament, com la del 30 % d’habitatge públic en noves construccions, cal canviar-la.

Sobre la nova llei d’habitatge que s’aprova aquest dimecres al Senat, Trias ha explicat que Junts hi vota en contra per un problema competencial. El candidat de Trias per Barcelona diu que “no la sacralitzarem” perquè “aquesta llei en alguns aspectes no funcionarà”. Alerta que els lloguers temporals a 11 mesos “generaran un augment important dels lloguers” i ha dit que “d’aquí a un any en parlarem”.

Trias ho ha dit en una atenció als mitjans a la seu del partit per parlar de les propostes en l’àmbit social. Sobre aquesta qüestió assegura que “la despesa social ha de ser un prioritat”, tot i que no ha concretat xifres perquè no sap “en quina situació em trobaré l’Ajuntament”. L’alcaldable ha recordat a tot els seus futurs regidors “que una prioritat durant aquest mandat serà la despesa social, serà més important que pintar carrers“, ha dit, en referència a l’urbanisme tàctic.

Retrets a Carles Campuzano

Xavier Trias ha valorat la participació del conseller de Drets Socials (ERC), Carles Campuzano, en un acte de la campanya pel PDeCAT. L’exalcalde ha dit que creu que “s’equivoca” formant part de la llista d’Esquerra a Barcelona, i ha augurat que això “li crearà més problemes que avantatges”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?