Davant la més que probable necessitat de teixir aliances per a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals 2023, el candidat d’ERC, Ernest Maragall, és clar: “Maragall només votarà Maragall per a alcalde”. Això, diu, també en el cas que la seva formació no sigui la més votada el 28-M. Després que Jaume Collboni (PSC) li hagi etzibat aquest dimecres que si és alcalde farà el que li mani Pere Aragonès, el candidat republicà ha assegurat que ell serà “l’alcalde més lliure que hi ha a tota la campanya”.

Maragall creu que les crítiques que li fan des del PSC “formen part d’un bon senyal”. A banda de Collboni, l’exalcalde Jordi Hereu el va acusar dimarts de renegar de “tot allò que va fer en política amb el PSC”. Per l’alcaldable republicà, els socialistes “comencen a estar preocupats perquè nosaltres ens comencem a recuperar i ells estan trontollant”.

Trias, “negacionista climàtic”

Per Ernest Maragall, el candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, és un “negacionista climàtic” defensor d’una “mobilitat obsoleta a casa nostra”. Això últim ho ha dit en referència a una furgoneta de la campanya de Trias circulant en direcció contrària a la plaça de les Glòries.

A més, l’alcaldable d’ERC ha acusat Trias de no haver presentat encara cap proposta per al proper mandat: “Emet desitjos o pronòstics allunyats de la formulació de projectes”.

Propostes per combatre l’LGTBI-fòbia

Tot plegat Maragall ho ha dit des del Parc de la Ciutadella, davant la Glorieta de la Transsexual Sònia. Coincidint amb el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, els republicans han anunciat dues mesures per combatre la problemàtica. Proposen impulsar el programa Rainbow als centres educatius per donar eines als docents a l’hora de tractar casos d’assetjament, a banda de formar-los per saber tractar diferents sensibilitats.

Ernest Maragall també ha afirmat que vol que Barcelona sigui una referència mundial en aquest sentit i per això posen sobre la taula obrir oficina internacional a la ciutat per acollir persones perseguides per la seva condició sexual.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?