bunquers carmel

Les festes a les bateries antiaèries, al Turó de la Rovira, són habituals durant les últimes setmanes. Un cop es pon el sol, el públic, majoritàriament turístic, arriba als búnquers del Carmel per afegir-se a la celebració. Aquest dissabte, un vespre més, centenars de turistes han tornat a omplir l’espai per gaudir de la posta de sol. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplaçat fins a l’espai per evitar que se celebri una possible nova festa il·legal durant la nit.

Els assistents pugen a l’espai carregats de bosses amb alcohol, però, un cop començada la festa, duen a terme accions perilloses i incíviques, com acostar-se massa als barrots de les bateries, fer soroll i embrutar l’espai. Les festes i les aglomeracions als coneguts com a búnquers del Carmel obren debat també entre els estrangers, el públic potencial a qui es dirigeixen aquestes celebracions, i les opinions són diverses.

bunquers carmel

Què pensen els turistes sobre les festes al Carmel

Els búnquers del Carmel sempre han estat un espai turístic. Així i tot, els estrangers que els visiten no sempre saben la història que s’hi amaga. Un dels turistes explica a betevé que “no sabia que aquest espai era un museu“. Sobre les festes que s’hi fan, assegura que “tot depèn de què signifiqui per a cadascú un museu”. Afegeix: “A mi no em sembla que, per ser un museu, se l’hagi de tractar amb precaució“. Afirma que els búnquers són un espai que “invita a fer una cervesa mentre gaudeixes de les vistes, però sempre amb respecte“.

Altres turistes pensen que aquests espais s’han de respectar. “Em sembla molt malament que la gent vingui aquí a fer coses indegudes. És un espai familiar, hi ha nens… Es pot venir a gaudir de les vistes tranquil·lament, sense música“, explica una de les turistes que s’ha trobat amb l’aglomeració de gent.