Fins ara, el mapa de districtes de la ciutat sempre havia estat bicolor. Primer, es repartia entre el vermell dels socialistes i el blau de CiU i, en les eleccions del 2015, entre el morat de Barcelona en Comú i el blau de CiU. Però aquest 26 de maig han entrat en joc colors nous.

Barcelona en Comú ha guanyat en sis districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sant Andreu. El PSC ha recuperat el vermell de Nou Barris. I hi ha hagut tres estrenes: ERC ha guanyat per primer cop en unes eleccions municipals a les Corts i l’Eixample i B-Cs ha trencat amb la tradició convergent de Sarrià – Sant Gervasi.

Durant molts anys, el mapa de districtes de la ciutat ha estat una pugna entre el color vermell del PSC i el color blau de CiU. Els districtes més fidels als convergents han estat, tradicionalment, l’Eixample, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia. Tot i que en algunes eleccions, com les del 1999, els socialistes van guanyar terreny i van deixar com a únic bastió convergent Sarrià – Sant Gervasi. El 2011 Barcelona va quedar dividida, en els cinc districtes més propers al Llobregat va guanyar CiU mentre que el PSC va tenyir de vermell l’altra meitat de la ciutat.

Però el canvi més notable va arribar el 2015, quan va irrompre un color nou al mapa, el morat de Barcelona en Comú. La candidatura encapçalada per Ada Colau va ser la més votada en districtes on en altres comicis havia guanyat el PSC. En canvi, a l’Eixample, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia es va mantenir, un cop més, el blau de CiU.