Falten pocs mesos per a les eleccions municipals 2023 i en aquesta pàgina pots consultar l’evolució del vot per districtes en totes les conteses electorals: des del 1979 i fins al 2019.

T’expliquem quin ha estat el partit guanyador, la força majoritària, a cada districte i te n’actualitzem la informació cada quatre anys.

1979-2011: mapa bicolor

Fins a les eleccions del 2011, el mapa de districtes de la ciutat va ser una pugna entre el color vermell del PSC i el color blau de CiU.

Els districtes més fidels als convergents han estat, tradicionalment, l’Eixample, les Corts, Gràcia i sobretot Sarrià – Sant Gervasi. Tot i que en algunes eleccions, com les del 1999, els socialistes van guanyar terreny en aquestes àrees i van deixar com a únic bastió convergent Sarrià – Sant Gervasi.

El 2011 Barcelona va quedar dividida entre nord i sud: als cinc districtes més propers al Llobregat hi va guanyar CiU, mentre que el PSC va tenyir de vermell l’altra meitat de la ciutat.

2015: nous colors

El canvi va arribar el 2015, quan va irrompre un color nou al mapa, el morat de Barcelona en Comú. La candidatura encapçalada per Ada Colau va ser la més votada en districtes on en altres comicis havia guanyat el PSC. De fet, el vermell va ser literalment esborrat del mapa. En canvi, a l’Eixample, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia es va mantenir, un cop més, el blau de CiU.

2019: més colors que mai

Els resultats de les eleccions municipals del 2019 van deixar un mapa acolorit i amb nous partits que es van imposar en alguns districtes: ERC, a l’Eixample, Gràcia i les Corts, i Ciutadans a Sarrià – Sant Gervasi. CiU, que es va presentar amb la nova marca Junts, va desaparèixer per primer cop del mapa de forces majoritàries.

Barcelona en Comú va guanyar en cinc districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sant Martí i Sant Andreu. El PSC, que havia estat esborrat del mapa, va recuperar el vermell de Nou Barris.

És remarcable l’empat tècnic a Gràcia entre ERC i BComú. De fet la nit electoral el districte va ser per als comuns (amb resultats provisionals) però les dades recollides posteriorment a l’Ajuntament de Barcelona donen el districte per a ERC amb una diferència només de nou vots.