Mercat Estrella

El mercat provisional de l’Estrella, a Gràcia, no s’ubicarà finalment als Jardins del Baix Guinardó tal com estava previst. El trasllat havia de començar a finals del 2023, però l’Ajuntament de Barcelona ha decidit ara buscar-hi un altre emplaçament, segons ha pogut saber betevé.

Ada Colau ha intercedit per aturar el trasllat. L’alcaldessa ha comunicat a la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, la necessitat de trobar un altre espai, com demanaven bona part dels veïns. Colau creu que es tracta d’una petició raonable i considera que és necessari preservar els jardins. El trasllat de l’equipament suposava haver de talar 25 arbres per poder instal·lar-hi la carpa provisional.

On s’ubicarà la carpa provisional?

De moment no se sap on es traslladarà el mercat mentre durin les obres. Els veïns que són contraris que s’instal·li als jardins proposen recuperar ubicacions que es van descartar, com ara la zona de petanques de la plaça d’Alfons X o un solar del carrer de Sardenya. De moment, però, no ha transcendit quina serà la ubicació definitiva.  

Les filtracions d’aigua, el problema principal

Els problemes estructurals per filtracions d’aigua al Mercat de l’Estrella, situat al carrer Pi i Margall, són el problema principal que ara mateix afecta els comerciants d’aquest equipament, principalment a la zona dels magatzems. Cal fer unes obres importants i per això és necessari ubicar el mercat en un altre lloc mentre durin els treballs.

La Plataforma Salvem el Guinardó celebra la decisió

Entre els partidaris que el trasllat del Mercat de l’Estrella no es faci efectiu, la plataforma Salvem el Guinardó. Patrícia Moya, veïna i portaveu de l’entitat, ha assegurat que la notícia els arribat per sorpresa i que “l’alegria és immensa”, perquè el parc és un lloc molt especial on els veïns hi fan molta vida.

De fet, la mateixa plataforma havia convocat una protesta en rebuig de la instal·lació als Jardins del Baix Guinardó, que ara, diuen es manté però en forma de celebració.

Els paradistes, preocupats perquè hi ha 30 negocis en joc

A l’altre cantó de la balança hi ha els paradistes, que treballen en una instal·lació que té deficiències importants. En aquest cas, lamenten que això els situa de nou al punt de partida i que 30 negocis estan en escac. La presidenta dels venedors, Lourdes Vico, assegura que d’ençà que es van conèixer els problemes de l’edifici han tancat diversos locals i no han tornat a obrir.

També asseguren que l’activitat del mercat a la carpa provisional era compatible amb l’ús dels jardins com a parc.