La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que climatitzarà totes les escoles públiques si torna a ser alcaldessa el proper mandat. “No podem esperar 10 anys, si la Generalitat no ho fa, ho farem nosaltres”, ha dit l’alcaldable. Preveu una inversió de 90 milions d’euros per posar fi a la calor a les aules de les 176 escoles públiques i 16 instituts escola de Barcelona. S’hi instal·laran ventiladors de sostre i aire condicionat, en funció del centre.

Colau ha assegurat que “davant el ‘trumpisme’ dels qui neguen el canvi climàtic cal prendre’s seriosament el moment en què estem”, i ha assenyalat la formació de Xavier Trias com un exemple d’aquest negacionisme, “i els qui defensen l’ampliació de l’aeroport”. La candidata ha apuntat que els científics fa temps que alerten de l’augment i la prolongació de les onades de calor, i ha insistit en la necessitat de protegir els més vulnerables, infants i gent gran.

Mesures contra el “trumpisme” i el negacionisme climàtic

Sobre la proposta de Jaume Collboni de crear una oficina per acompanyar propietaris amb pisos ocupats, Colau ha recordat que l’Ajuntament ja és proactiu en casos d’ocupacions conflictives. “Hem de ser molt rigorosos amb el tema de l’habitatge i a l’hora de respondre els intents de provocació i de marcar l’agenda de la dreta i de l’extrema dreta” ha dit Colau, tot posant d’exemple el cas de la Bonanova. Ha lamentat que “és un error que formacions d’esquerra caiguin en aquesta provocació” i ha situat l’ocupació en el 0,16 % del parc de l’habitatge de Barcelona.