Pas endavant per completar la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal. L’Ajuntament de Barcelona i l’ATM han iniciat els tràmits per redactar el projecte entre el carrer de Girona (Verdaguer) i la plaça de Francesc Macià. D’aquesta manera, es vol donar continuïtat a la part que ja està en obres entre Glòries i Verdaguer, amb la intenció que els treballs del segon tram puguin començar quan acabi la primera fase, previst per a finals del 2023.

En aquest segon tram es preveuen tres estacions noves: Diagonal / Cinc d’Oros (a la confluència amb el passeig de Gràcia), Balmes i Casanova. La redacció del projecte s’ha tret a concurs amb un pressupost de prop d’un milió d’euros, i inclourà tant la part de vies i catenària (a càrrec de l’ATM) com també la urbanització de la Diagonal (a càrrec de l’Ajuntament). Quan s’hagi fet el projecte es podran treure les obres a concurs per després adjudicar-les.

Renovar la Diagonal

En aquesta segona fase hi ha dos trams diferenciats de la Diagonal. D’una banda, el projecte recollirà la urbanització completa de l’avinguda entre el passeig de Sant Joan i el passeig de Gràcia, i seguirà el patró del que està ara en obres. En canvi, la part entre el passeig de Gràcia i Francesc Macià, que es va reformar el 2014 amb voreres més amples, es mantindrà amb ajustos a les calçades laterals i amb el tramvia i el carril bici pel tronc central.

Segons informa l’Ajuntament, el projecte que ara ha sortit a concurs també inclourà la reurbanització del tronc central i la banda mar de la Diagonal entre Francesc Macià i l’avinguda de Sarrià per connectar la xarxa tramviària nova amb l’existent.

Abans del tramvia… el col·lector

Les obres del tramvia en aquest segon tram de la Diagonal arribaran després que s’hi facin treballs per desdoblar el col·lector que hi ha al subsòl. Va passar el mateix a la part que ara està en obres, on primer es va obrir l’avinguda per ampliar el col·lector i, tot seguit, van començar els treballs del tramvia. L’Ajuntament preveu treure a concurs la redacció del projecte d’aquesta nova fase del col·lector la setmana vinent.