La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals 2023, Anna Grau, s’ha compromès a ampliar les places d’escoles bressol a Barcelona, un “pla de xoc” que preveu la creació de 3.500 noves places al llarg del proper mandat. Això, ha dit, ho faria a través de la construcció de noves llars d’infants arreu de la ciutat. L’alcaldable del partit taronja considera que hi ha un “autèntic forat negre en la gestió de les escoles bressol municipals”.

Paral·lelament, ha criticat que ni Ada Colau ni Xavier Trias “han sabut donar resposta a les famílies barcelonines perquè més de 3.000 menors es queden sense plaça pública”.

Famílies nombroses, a partir dels dos fills

Anna Grau ha apuntat diverses mesures que vol emprendre, si és escollida alcaldessa de Barcelona, per ajudar les famílies i aconseguir incrementar la taxa de natalitat. Ha proposat, per exemple, reduir les “elevades ràtios”, ampliar les places per a infants amb necessitats educatives especials i la gratuïtat dels llibres de text i dels bitllets d’autobús. A més a més, la candidata de Ciutadans s’ha mostrat favorable que les famílies amb dos fills passin a ser considerades famílies nombroses, i no amb tres, tal com estableix actualment la llei.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?