La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals de Barcelona 2023, Anna Grau, ha demanat que la Guàrdia Urbana pugui fer servir les pistoles Tàser, una de les grans reivindicacions de Ciutadans durant el mandat. Ho ha dit en una trobada que Barcelona Global organitza amb els candidats a l’alcaldia, on també ha criticat que el PSC no hagi respectat sempre la llista més votada.

Eleccions municipals 2023 a Barcelona: Calendari, candidatures, llistes, vot per correu i més | GUIA
Et detallem el calendari, els candidats a l’alcaldia de Barcelona amb totes les candidatures anunciades i les preguntes freqüents sobre les eleccions municipals

Grau ha el situat l’ocupació il·legal com un dels principals problemes de la ciutat i ha dit que “ja és hora que la Guàrdia Urbana tregui les pistoles Taser del calaix”. Quan se li ha preguntat si aquestes armes també s’haurien de fer servir en desocupacions, la candidata que respost “per què no?”, i ho ha justificat perquè “no és un armament letal, sinó que és dissuasiu i així es pot controlar l’ordre públic sense lamentar mals majors”.

Retreu que el PSC no ha respectat sempre la llista més votada

També s’ha referit a les paraules de Jaume Collboni, que ha assegurat que respectarà que sigui alcalde el candidat de la llista més votada, i Grau ha recordat que el PSC no sempre ha respectat aquesta condició. Ha assegurat que ella no es presenta a l’Ajuntament “per fabricar pactes o governs d’altra gent, sinó per consolidar Ciutadans com l’opció de govern de present i de futur”.