Ernest Maragall es veu repetint victòria en les eleccions municipals 2023 i igualant els resultats del 2019. L’alcaldable republicà ha fet la seva pròpia porra del 28-M amb el visualitzador de resultats de betevé. Maragall s’ha atorgat 10 regidors, els mateixos que té ara Esquerra Republicana al consistori, i vaticina un empat a tres per darrere seu entre les formacions d’Ada Colau, Jaume Collboni i Xavier Trias, amb nou regidors cadascú.

Maragall preveu que Daniel Sirera, al capdavant del Partit Popular, obtindrà quatre regidors i que la resta de partits (Ciutadans, Valents, Vox i la CUP) es quedaran sense representació.

Els pactes, necessaris

Si es compleix l’escenari que pronostica Maragall, les aliances seran més que necessàries a l’Ajuntament per investir el futur alcalde. Maragall podria formar un tripartit d’esquerres amb comuns i socialistes. Ara bé, si el PSC no li volgués donar suport, hauria d’assegurar-se altres suports com el de Trias per Barcelona (i els comuns). Si no fos així, la sociovergència de la qual tant alerta Maragall també podria ser una realitat. Amb aquest pronòstic, PSC i Trias per Barcelona podrien arribar a la majoria absoluta, amb els vots a favor del PP, s’enfilarien als 22 regidors.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?