Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

És clar que tots els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona volen guanyar els comicis i convertir-se en el proper alcalde o alcaldessa de la ciutat. Però entre els que tenen més opcions aquests últims dies se’ls fa la mateixa pregunta: Què farà si no guanya els comicis?

Trias, el que ha parlat més clar

El que ha parlat més clar és el candidat de TriasxBCN que assegura que si no guanya les eleccions marxarà. Pel que fa a la candidata de BComú, Ada Colau, ha defugit la resposta. Assegura que aquesta és la tercera i última vegada que es presenta a la reelecció i que si no pot ser alcaldessa sotmetrà el seu futur a la decisió del partit. Tampoc el republicà, Ernest Maragall, ha estat clar en la seva resposta, mentre que el socialista Jaume Collboni ha dit que si no és alcalde anirà a l’oposició, i ha descartat ser soci minoritari d’un futur govern municipal.

L’últim intent per als quatre candidats més ben situats

El que a ningú se li escapa és que tots quatre —Collboni, Colau, Trias i Maragall— difícilment tindran una altra oportunitat per optar a l’alcaldia de Barcelona i, per tant, segurament serà el seu últim intent. El fet és que dels resultats de diumenge en sortirà l’alcalde i és el que, amb tota seguretat, es quedarà al consistori.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?