Ada Colau
Foto: Blanca Blay (ACN)

Quan queden tres dies per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, 255 personalitats internacionals de 40 països han mostrat el suport a Ada Colau per al 28-M. En un manifest creuen que els darrers vuit anys, l’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú “ha demostrat al món que unes ciutats democràtiques, igualitàries i feministes són possibles”.

L’alcalde de Londres o l’expresident Pepe Mújica, entre els signants del manifest

Entre els signants hi ha alcaldes com Sadiq Khan (alcalde de Londres), Jeanne Barseghian (Estrasburg), Luigi de Magistris (alcalde de Nàpols entre 2011 i 2021) o Totò Martello (alcalde de Lampedusa entre 2017 i 2022).

També hi ha un grup d’activistes i polítics com Pepe Mujica, expresident d’Uruguai, o professors d’universitats, com Noam Chomsky o Thomas Piketty.

El text afirma que Colau ha estat “pionera en plantar cara als ‘lobbies’ regulant els lloguers de curta durada i defensant el dret a l’habitatge”, i destaquen que Barcelona en Comú ha posat en marxa “la construcció d’una ciutat més verda i amable” amb el projecte de la superilla. En el document s’afegeix que “en l’actual context global de crisi ecològica, social i econòmica, on l’extrema dreta intenta sembrar la por i l’odi com a arma de control, necessitem que Barcelona consolidi aquesta alternativa”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?