vot correu eleccions municipals 2023

Et preguntes fins quan es pot emetre el vot per correu a les eleccions municipals del 2023? L’últim dia per portar el sobre amb el vot a qualsevol oficina de Correus és el 25 de maig. Inicialment, el calendari electoral fixava que el termini s’acabés el 24 de maig, però la Junta Electoral Central (JEC) ha decidit ampliar-lo un dia més, fins al dijous 25 de maig, atenent la petició que li havia et Correus.

En aquesta pàgina trobaràs qualsevol novetat al respecte.

El calendari del vot per correu a les municipals 2023

Més enllà d’aquesta data hi ha altres terminis, però, que calia tenir en compte abans de les eleccions municipals del 2023. Venen marcats per la llei electoral, la LOREG, que sobre el vot per correu recull que es pot sol·licitar des del mateix moment que es convoquen les eleccions, és a dir, enguany des del 4 d’abril, data en què es va publicar el decret del Govern espanyol al BOE, i fins a deu dies abans de la jornada electoral, és a dir, el 18 de maig. Per tant, ja no es pot demanar el vot per correu.

Per fer aquest tràmit, calia anar a una oficina de Correus i acreditant prèviament la identitat es feia la sol·licitud. També es podia fer la petició a través de la pàgina web de Correus si es disposava de DNI electrònic. Un cop acceptada, ja no es podrà votar presencialment i l’Oficina del Cens Electoral comprovarà que aquella persona hi està inscrita i enviarà a l’adreça postal que s’hagi indicat el sobre amb les paperetes. Aquesta documentació amb les butlletes s’ha enviat fins al 21 de maig.

La data límit per al vot per correu el 2023

La llei marca com a quatre dies abans de les eleccions la data límit per portar el sobre a Correus i enviar-lo per correu certificat al col·legi electoral que correspongui. Per tant, en aquestes eleccions municipals el termini s’hauria d’acabar el 24 de maig. La JEC, però, l’ha ampliat 24 h a petició de Correu, i el darrer dia per votar per correu és el 25 de maig.

No és la primera vegada que en un procés electoral s’amplia aquest termini. També va passar a les eleccions municipals del 2019.