Xavier Trias ha presentat 80 mesures per aplicar en els primers 80 dies de mandat, si acaba sent alcalde de Barcelona després de les eleccions municipals del 28-M. Segons el candidat, l’objectiu és “posar ordre” tal com van fer el 2011 en arribar a l’Ajuntament. Són accions, segons han dit, “de fàcil compliment” i que han de demostrar capacitat de lideratge i exigència: “Hem d’acabar amb el sectarisme i les improvisacions“. Entre aquestes mesures, hi ha nomenar una persona que serveixi d’interlocutora amb les empreses de neteja i vetlli pel compliment de la contracta. També consideren que caldrà flexibilitzar els torns de la Guàrdia Urbana i fer patrullar agents que ara estan fent tasques administratives.

“No parlem de xifres perquè no sabem la situació pressupostària de l’Ajuntament”

En habitatge, consideren que caldrà abordar un gran pacte de ciutat i, sobre transformacions urbanístiques, posen sobre la taula la necessitat de fer un inventari dels interiors d’illa de l’Eixample per recuperar-ne l’ús. Ara bé, no han concretat les xifres d’inversió que requeririen aquests projectes: “No parlem de xifres concretes perquè hem de saber en quina situació pressupostària ens deixaran l’Ajuntament. Em preocupa que s’hagi augmentat el deute, perquè això és fer una mala passada als nostres fills”, ha dit el candidat de Trias per Barcelona.

L’exalcalde també ha reiterat les crítiques contra l’alcaldessa a la pregunta de si considera que menteix: “És així, sí. Quan es diuen inexactituds i té les creus, és la veritat”. Segons Trias, que continuï Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona “és la principal amenaça del proper mandat“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?