L’alcaldessa i candidata a la reelecció a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ada Colau, assegura que Barcelona en Comú “és l’únic vot útil per aplicar la llei d’habitatge amb totes les garanties“. Colau ha assegurat que les enquestes apunten que el 28-M només hi haurà dues opcions: un pacte entre Trias i Collboni —que ha anomenat el pacte del retrocés— o un pacte progressista liderat pels comuns. Per això ha fet una crida als “votants progressistes”.

“Gir a la dreta del PSC”

Colau ha recordat que “el grup de Trias, Junts, va votar en contra de la llei d’habitatge al Congrés” i ha advertit d’un “gir a la dreta del PSC”. “És visible per a tothom que el pacte és un risc real. La manera d’evitar-ho és que la nostra candidatura quedi primera amb el màxim suport”, ha afirmat.

L’alcaldable dels comuns ha celebrat que ja s’hagi publicat al Butlletí Oficial de l’Estat la nova llei d’habitatge. S’ha vantat d’haver-ne estat una de les impulsores: “Recordar que, des que vam arribar a l’Ajuntament el 2015, vam demanar una llei que permetés regular els lloguers”. “Ha costat molt convèncer el PSOE”, ha admès.

L’alcaldessa actual també s’ha referit al manifest en què més de 250 personalitats li han mostrat el suport: “Demostra que Barcelona està obrint camí i està connectada i és referent”.

“Som el model contrari al Madrid d’Ayuso”

Colau també s’ha referit al suport públic que Élite Taxi ha donat al PSC de cara a les eleccions. L’alcaldessa ha dit que els comuns tenen “la confiança dels taxistes d’aquesta ciutat perquè vam obrir camí i vam fer la primera ordenança per protegir el sector del taxi quan ningú ho havia fet”. I ha afirmat que Barcelona “ha estat el model oposat al Madrid d’Ayuso”. “Tot el conjunt del sector del taxi ho sap”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?