carrer provença 389

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous al matí la compra per 4,1 M € d’un edifici al barri de la Sagrada Família, al número 389 del carrer de Provença, per ubicar-hi una escola bressol. Aquest immoble ja havia tingut usos docents fins al curs 2021-2022. Quan el centre públic Escola Marillac va passar a ser Institut Escola Sicília es va quedar en desús una part de la finca. El consistori preveu invertir 2,7 M € més per adequar l’edifici a la futura bressol.

L’immoble té més de 2.000 m² de superfície edificada, amb 743 m² de pati. Té tres plantes, una de baixa i dos pisos, i espai per poder incorporar algun altre servei públic o un equipament de proximitat. Actualment, una part d’aquest edifici l’utilitza l’Institut Escola Sicília, en concret la pista esportiva situada a la part posterior de l’equipament, i algunes dependències de la planta baixa, on han habilitat la cuina i el menjador. El consistori preveu mantenir aquests usos compartits.

104 places per als infants

Segons l’Ajuntament, quan es faci efectiva la compra, caldrà licitar i redactar el projecte de la nova escola i realitzar les obres de reforma per adequar l’edifici a una escola bressol municipal de set grups i per a 104 infants de quatre mesos a tres anys.

Compra de 13 pisos a les casernes de Sant Andreu

A banda, aquest dijous s’ha aprovat la compra de 13 habitatges de protecció oficial al Consorci de la Zona Franca a les antigues casernes de Sant Andreu. Formen part d’una promoció de protecció oficial impulsada pel mateix Consorci de la Zona Franca per reallotjar famílies afectades per la transformació de les casernes, situat al passeig de Torras i Bages, 130, i al carrer de Teresa Boronat Fabra, 4. Els pisos es destinaran a l’ampliació del parc municipal d’habitatge.

La compra es farà amb un preu taxat d’HPO amb un total de 2,7 milions d’euros. La superfície total computable és de 1.128 m², amb superfícies que van entre 65 i 119 m². De la mateixa manera, el preu de compra per habitatge que pagarà l’Ajuntament varia entre els 156.879 euros els més petits i els 283.412 els de més superfície.

L’edifici on es troben els habitatges està format per una vuitantena de pisos amb veïns des de fa pocs anys. Les persones que hi viuen són les famílies amb dret a reallotjament que residien als antics edificis del complex militar que s’havien d’enderrocar per la transformació de l’àmbit.