Per primera vegada durant la campanya electoral, la candidata de Valents, Eva Parera, s’ha desplaçat fins a la Bonanova per les cases ocupades El Kubo i La Ruïna. “No són persones vulnerables, són delinqüents i generen molts problemes de convivència”, ha assegurat la líder de la formació. Parera ha celebrat que aquest dimecres s’hagi fet un judici sobre La Ruïna, en què la jutgessa ha descartat suspendre el procediment i el cas ha quedat vist per a sentència.

Valents reivindica que és la formació que fa més temps que treballa contra les ocupacions i que no han tingut el suport d’altres partits de l’Ajuntament. “Fa quatre anys que defenso els veïns de les ocupacions i no hem sentit ni tan sols missatges de suport d’altres formacions quan a Can Vies ens van boicotejar i ens va haver de treure la policia”, ha dit Parera. I s’ha compromès a seguir-ho fent, si és elegida el proper 28 de maig: “Només agafar la vara d’alcaldessa, treure del calaix la sentència d’enderroc i desallotjament de Can Vies i executar-la“, ha dit.

Demanen un cens d’edificis municipals ocupats

Parera ha demanat un cens de tots els edificis municipals que estan ocupats, com ja va fer amb el Casal Popular la Tecla. “Ara l’Ajuntament permet que qui entra en una casa rebentant la porta, es pugui empadronar, saben perfectament on són i no es pot permetre que algú accedeixi als serveis socials cometent un delicte“, ha sentenciat l’alcaldable de Valents. Davant les ocupacions, proposa bonificar l’IBI als propietaris de pisos ocupats i una unitat especialitzada de la Guàrdia Urbana per fer front a les ocupacions.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?