judici La Ruïna Bonanova

(ACN/redacció) La justícia descarta, de moment, suspendre el procediment per desallotjar La Ruïna, al barri de la Bonanova, tal com demanava l’advocat dels ocupants. Ho ha decidit aquest dimecres al matí, en un judici molt breu que ha quedat vist per a sentència. La mateixa magistrada va rebutjar fa dies executar el desallotjament de manera cautelar, en espera de la vista que ara s’ha celebrat.

Durant el judici, l’advocat dels ocupes ha demanat suspendre el procediment en considerar que la Sareb ha incomplert la llei perquè, com a gran tenidor, havia d’oferir un lloguer social als ocupants. La magistrada, però, creu que això pot suposar una sanció administrativa i considera que no permet aturar el desallotjament. També ha desestimat una altra al·legació del mateix advocat, que argumenta que la Sareb només té el 60 % de la propietat i que les altres dues parts no han reclamat que es buidi l’edifici.

Ocupació de caire ideològic, segons un comandament policial

A la vista també ha declarat un inspector dels Mossos d’Esquadra que ha assegurat que els ocupants de la finca no són famílies vulnerables. Al contrari, ha dit que tenen un caire ideològic, “reivindicatiu i antisistema”. El mateix comandament policial ha explicat que coneix bé l’edifici i ha remarcat que actualment no es pot vendre, reformar ni llogar perquè hi ha gent vivint-hi.

Coincidint amb la campanya electoral, aquesta ocupació, com la d’El Kubo, s’han posat al centre del debat polític, amb diverses manifestacions de signe contrari, la darrera aquest dimarts, amb 400 persones en una concentració antifeixista. Tots dos edificis són propietat majoritàriament de la Sareb i estan connectats per l’interior, però tenen oberts processos judicials independents. És per això que policia i Ajuntament reclamen que es desallotgin conjuntament. De moment, es va suspendre el desallotjament d’El Kubo i s’està pendent d’una nova data.