El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha promès recuperar el nivell d’inversions als barris “màxims” de l’últim alcalde socialista a la ciutat, Jordi Hereu: 750 milions anuals per desenvolupar fins a 210 projectes d’obra als 10 districtes. Des d’un acte a la Biblioteca Zona Nord, a Ciutat Meridiana, Collboni ha erigit el PSC com “l’esquerra de veritat, la que ha transformat Barcelona”.

Es pot fer molta retòrica, però al final les coses s’aconsegueixen amb diners. Si no hi ha inversions, no hi ha millores, per això nosaltres som l’esquerra de veritat”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Els 750 M € anuals —3.000 milions en tot un mandat— són en paral·lel a les inversions del Pla de barris. El candidat socialista ha lamentat que “cap altre alcalde ni alcaldessa” ha assolit un nivell d’inversions als districtes tan elevat com el d’Hereu “en els 12 anys següents”. De fet, la Biblioteca Zona Nord —des d’on Collboni ha fet la proposta— la va inaugurar el 2009 l’exalcalde Jordi Hereu.

“Estem preparats per governar”

La posada en escena de l’acte a Ciutat Meridiana ha estat el més solemne de la campanya, fins al moment. A només tres dies de les eleccions municipals, Jaume Collboni s’ha envoltat de 15 membres de la seva candidatura i ha assegurat que “estem preparats per governar i per agafar el timó de la ciutat l’endemà dels comicis”. El cap de llista del PSC s’ha vantat del llegat socialista a Barcelona i ha avisat: “Governarem des del minut zero i sabem com fer-ho”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?