La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha anunciat aquest dijous que demanarà explicacions per carta a l’empresa enquestadora Ipsos per suposades “‘irregularitats”. L’alcaldable a les eleccions municipals 2023 afirma que els han arribat denúncies de persones que asseguren que “l’empresa els truca i quan diuen que volen votar Ciutadans, els diuen que l’opció no és possible“.

No descarten accions legals

Grau ha explicat que, en un primer moment, demanaran explicacions per escrit i en funció de la resposta que rebin “no descarten emprendre accions legals”. La candidata ha reconegut que no és la primera vegada que desconfien de la manera de fer d’algunes enquestes, però ara, diu, “s’ha anat més enllà”.

En declaracions a l’agència EFE, fonts de l’empresa Ipsos rebutgen les crítiques de Grau i asseguren que no tenen “cap interès per manipular els sondejos”. A més, recorden que les enquestes telefòniques són sempre obertes ja que en demanar la intenció de vot no s’ofereixen diverses opcions. Només es poden fer especificacions, expliquen, “si el client així ho desitja”.

Sobre el vot útil al PP: “Ja s’ha vist de què serveix”

La candidata ha volgut respondre a les polèmiques imatges de Daniel Sirera, candidat del PP, llençant a a la paperera vots de partits com Ciutadans, Vox o Valents, assegurant que “ja s’ha vist” perquè ha servit en altres ocasions el vot útil que demana el PP: “Per emmandrir-se a les institucions”

Grau ha preferit parlar de “vot de confiança” i ha interpel·lat els votants a qui demana que es preguntin “què ha fet el PP per Barcelona”. La candidata del partit taronja defensa que són l’única opció que defensa fins al final aspectes com l’ocupació, la llibertat o els drets socials“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?