La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, ha demanat al govern d’Ada Colau que faci un cens dels pisos i locals ocupats a la ciutat per conèixer “l’estat actual de la problemàtica”. Ho ha fet just davant del local ocupat Casal Popular la Tecla, a Sant Gervasi – Galvany, i tot plegat ha desencadenat moments de tensió entre ocupants i els membres de la formació. Una jove ha escridassat Parera i li ha retret que “criminalitzi els locals ocupats” i que, a més, ho faci davant del que consideren casa seva. “Això és el nostre local. És un espai que hem omplert de vida des de fa molts anys”, ha defensat la jove, i Parera hi ha respost amb un contundent “No és casa vostra”.

On ara hi ha el Casal Popular la Tecla, al carrer dels Madrazo, abans hi havia una oficina del banc BBVA. És un espai “autogestionat” i lloc de reunió dels diversos col·lectius que en formen part des del 2020. Des de llavors també el defineixen com un espai obert al barri, tant a joves com a gent gran i infants.

El dret a la propietat privada, “oblidat sistemàticament”, segons Parera

A l’acte d’aquest dimarts al matí, la líder de Valents a banda de demanar un cens amb els pisos i els locals ocupats a Barcelona també ha presentat altres mesures per fer front a les ocupacions il·legals. “El govern municipal d’Ada Colau oblida sistemàticament el dret a la propietat privada. No l’importa i no el defensa. Des de Valents lluitarem contra això”, ha defensat Parera.

Parera ha suggerit que les 13 oficines d’atenció ciutadana (OAC) tinguin un espai d’atenció especial per poder atendre els afectats per problemes originats arran d’ocupacions. De la mateixa manera, ha insistit que l’app Barcelona Butxaca incorpori un apartat informatiu sobre possibles ocupacions “amb la finalitat de poder desallotjar de manera immediata els ocupants”.