Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

Per evitar que el dia de les eleccions hi hagi problemes per constituir les meses després de l’allau d’al·legacions que ha rebut la Junta Electoral, l’Ajuntament ha explicat que facilitarà més noms per cobrir les vacants. T’expliquem quin mecanisme s’utilitzarà per triar els noms.

Els metges forenses analitzaran les al·legacions fins al mateix 14-F.Els dos metges assignats per la JEC treballen des de dimarts fora del seu horari laboral per donar resposta als milers d’al·legacions que els van arribant.

❓La pregunta | Per què no “tinc que” votar el 14-F?

En català, hauríem de preguntar-nos: “On he de votar?”. Quan volem expressar una obligació, necessitat o conveniència que s’ha de complir, fem servir haver de + infinitiu, caldre + infinitiu (i caldre que + subjuntiu) o ser necessari + infinitiu (i ser necessari que + subjuntiu). La perífrasi tenir de, que s’emprava en llengua antiga, actualment no s’accepta en registres formals. Finalment, la perífrasi deure + infinitiu té certa vitalitat en valencià. Puc dir: “On haig de votar”?

Tancada la polèmica per les paraules de Borràs sobre Junqueras i atacs al PP per la suposada caixa B

La primera enquesta del CIS en plena campanya i les propostes en matèria econòmica també protagonitzen el setè dia de campanya.

💬 Els titulars de la jornada

▶️ Vídeo | Colau i Albiach entonen ‘El rap dels comuns’, la cançó de campanya per al 14-F

Una de les imatges de la jornada va ser la cançó d’En Comú Podem per a la campanya de les eleccions catalanes.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 8.45 h Els candidats a les eleccions catalanes del 14-F participaran en un debat a la cadena SER.
  • 11 h / Cs: Carlos Carrizosa, participarà en una trobada telemàtica organitzada per Nueva Economía Fórum. També hi intervindrà la presidenta del partit, Inés Arrimadas.
  • 11 h / PDeCAT: La candidata del PDeCAT participarà en un acte de campanya electoral a Madrid. 
  • 12 h / ERC: Pere Aragonès, juntament amb el conseller Raül Romeva i la diputada i número quatre per Barcelona, Najat Driouech, participen en un acte de campanya electoral al Camp de la Bota, Barcelona.
  • 12 h / PSC: Salvador Illa mantindrà un diàleg sobre feminisme amb la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo. Al Casal Socialista Joan Reventós.
  • 12 h / CUP: Presentaran les propostes per al territori i el present i futur del complex petroquímic de Tarragona. Participaran en l’acte Laia Estrada, candidata per Tarragona; Edgar Fernández, segon per Tarragona, i Carles Riera, segon per Barcelona.
  • 12 h / PPC: El candidat del PPC, Alejandro Fernández, participarà en un acte electoral a l’Hotel Miramar de Barcelona. També hi seran la diputada en el Congrés dels Diputats Cayetana Álvarez de Toledo i Alejo Vidal-Quadras.
  • 12 h / JxC: Laura Borràs participarà en un acte telemàtic sobre cultura. Es llegirà el manifest ‘Compromís de Junts amb la llengua’.
  • 17:30 h / ECP: La candidata d’En Comu Podem, Jéssica Albiach, participarà en un acte acompanyada d’Irene Montero, ministra d’Igualtat; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Susanna Segovia, número sis per Barcelona.