El candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha carregat contra el PP per la confessió de Bárcenas sobre el presumpte finançament il·legal del partit i ha demanat als responsables polítics actuals que no es desentenguin “com si allò fos d’una època passada”. El cap de llista del partit taronja en aquestes eleccions catalanes també ha apuntat cap a la resta de formacions amb polítics investigats per la justícia, com el PSC, JxC, ERC o Podem.

El canvi no és canviar corrupció nacionalista per socialista o corrupció socialista per la del PP. El canvi és que Ciutadans governi.

Carlos Carrizosa, candidat de Cs

Carrizosa ha parlat sobre l’operació Voloh de la Guàrdia Civil, que investiga suposats desviaments de fons públics i que implica diversos càrrecs dels republicans, també de la investigació oberta contra la candidata de JxC, Laura Borràs, per presumpta malversació i frau quan estava al capdavant de l’Institut de les Lletres, de la investigació contra l’alcaldessa socialista de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, per cas del Consell Esportiu, i del cas Neurona contra Podem.

Davant de tot això, Ciutadans s’ha erigit com un partit net de corrupció: “El canvi no és canviar corrupció nacionalista per socialista o corrupció socialista per la del PP. El canvi és que Ciutadans governi”, ha dit Carrizosa, qui defensa la necessitat d’aprovar una llei per afavorir les denúncies contra els polítics corruptes: “Qui se salti les lleis que marxi a casa seva perquè no mereix estar exercint la política”, ha sentenciat.

Llances als socialistes per l’última enquesta del CIS

Carrizosa també ha carregat contra els socialistes per l’última enquesta del CIS, publicada aquest dijous, i que situa el partit taronja com a cinquena força política. El candidat de Cs considera que és un “intent desesperat” del PSOE d’interferir en la campanya electoral a favor del candidat Salvador Illa i ha assegurat que el Govern espanyol “se les ha tret de la màniga” i “de forma anòmala”. A més, ha recordat que al 2017 aquestes mateixes enquestes donaven la victòria a altres formacions polítiques i, finalment, va ser Ciutadans qui va guanyar les eleccions.