(ACN) En un acte de campanya dels comuns per a les eleccions del 14-F, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el govern imposa per fer front al coronavirus són “arbitràries”. En un acte electoral sobre municipalisme ha dit que “sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris” i ha afegit que les mesures “sovint són contradictòries”.

Hores després que el govern català hagi anunciat una lleugera obertura en les restriccions –dues hores més per obrir la restauració, obertura de gimnasos i equiparació de llibreries a sector cultural- Colau ha denunciat que l’executiu “es desentén dels efectes” que provoquen les mesures mentre “les fa i les desfà”.

Colau acusa el govern de deixar sol el municipalisme

Colau també ha criticat al govern de JxC i ERC per haver hagi “deixat sol” el municipalisme durant el seu mandat. “S’ha centrat bàsicament en la qüestió nacional, que és important, però ha oblidat les polítiques que afecten la vida quotidiana de les persones”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha posat alguns exemples d’aquesta deixadesa de funcions, que atribueix al govern actual. En polítiques d’habitatge, ha assegurat que ara mateix la Generalitat està construint 30 pisos per a lloguer social mentre que l’Ajuntament n’està edificant 2.000. També ha retret que en els darrers episodis de talls de llum, el govern català “hagi fet veure que no anava amb ells”.