mercat Sant Antoni col·legi electoral

Mercats i poliesportius municipals s’estrenen com a col·legis electorals a Barcelona en les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F. El punt de votació més gran de tots serà el Mercat de Sant Antoni que, en realitat, agruparà quatre col·legis electorals en un mateix espai. Ara bé, tots estaran degudament separats i tindran entrades i sortides diferenciades per evitar aglomeracions i complir amb les recomanacions sanitàries. En concret, els quatre punts de votació del Mercat de Sant Antoni tindran 29 meses per a 17.000 electors.

Els quatre punts de votació coincideixen amb els quatre braços del mercat: Tamarit, Comte Borrell, Comte d’Urgell i Manso. Les meses es posaran en els passadissos dels encants. En canvi, als altres sis mercats que també seran col·legis electorals (Sants, Hostafrancs, Ninot, Concepció, Abaceria i Sagrada Família), les meses s’ubicaran als passadissos de les parades d’alimentació. L’Ajuntament ha previst un dispositiu especial de neteja per desinfectar els espais abans, durant i després de la jornada electoral.

També ha assegurat que els horaris d’obertura dels mercats seran els habituals, el dissabte abans de les eleccions i el dilluns posterior.

Pel que fa als pavellons municipals, n’hi haurà 23 que faran de col·legi electoral: CEM Can Ricart, Bac de Roda, Estació del Nord, Bon Pastor, Trinitat Vella, Sagrada Família, els poliesportius de l’Espanya Industrial, Josep Comellas, Torras i Bages o el Club Esportiu Mediterrani i el Laietà, entre d’altres. En aquests espais, s’ha demanat a l’Institut Barcelona Esports que no hi hagi activitat esportiva el 14 de febrer. Sobretot si s’aixequen les restriccions actuals, que no en preveuen en espais tancats.

En total, el 14-F, Barcelona tindrà 365 col·legis electorals, un centenar més que en les últimes eleccions generals del 2019. Entre els punts de votació que s’han descartat per massa petits i els nous que s’han afegit, gairebé quatre de cada 10 electors votaran en un col·legi diferent a l’habitual. Els punts més nombrosos són centres educatius públics (152), així com equipaments municipals (95) i biblioteques (12).

També hi ha 58 espais privats, una vintena més que en els últims comicis. La majoria dels privats són escoles, però hi ha també l’Auditori del Barça, l’AXA Diagonal o diversos centres cívics de la Caixa.