La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ha reclamat, el setè dia de campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya, revisar el tribut metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta d’un impost que paguen els propietaris d’immobles dels 36 municipis que integren l’AMB i s’utilitza per costejar part dels serveis que presta, com ara la gestió del transport públic o el manteniment d’espais naturals.

La taxa s’aplica en forma de recàrrec sobre l’impost de béns immobles (IBI). “Reclamem que aquest tribut […] es revisi amb criteris de justícia, equitat i eficiència. És molt important que hi hagi una major transparència pel que fa als ingressos i les despeses. Qui paga el recàrrec en l’IBI té dret a saber quines inversions es fan“, ha dit Chacón. La petició del PDeCAT també se suma a la del Síndic de Greuges.

Segons la cap de candidatura, “pot passar que hi hagi gent que, pel fet de tenir un immoble a l’àrea metropolitana, hagi de pagar el tribut i, en canvi, no es beneficiï de cap de les infraestructures de transport”. Amb tot, Chacón ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i presidenta de l’AMB de “no dir tota la veritat” quan afirma que no s’incrementa el preu del transport. “Està incrementant els ingressos a partir d’aquest recàrrec”, ha sentenciat.

Celebren el resultat del CIS: “Ja som al Parlament”

La presidenciable del PDeCAT també ha tingut ocasió de celebrar el sondeig del CIS, segons el qual el partit obtindria un 1,5 % dels vots el 14 de febrer. “El PDeCAT ja és al Parlament de Catalunya“, ha festejat. Tot i això, Chacón ha reconegut que queda “la meitat del trajecte” per aconseguir que prop del 40 % dels indecisos “facin confiança” a la formació i pugui ser “clau” en el pròxim govern.