La campanya electoral del 14-F avança i aquest divendres és l’últim dia per sol·licitar el vot per correu, que ja du més de 270.000 sol·licituds i ha aconseguit xifres rècord per votar en eleccions a Catalunya. Els candidats iniciaran el segon cap de setmana, i últim, després de la publicació de la darrera enquesta del CIS abans de la cita amb les urnes.

Segueix minut a minut tot el que passa en campanya, les declaracions dels candidats i les novetats amb les restriccions de la pandèmia que poden incidir en la jornada electoral.

21:37
   

Fi del seguiment del vuitè dia de campanya

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del vuitè dia de campanya del 14-F. Gràcies per seguir-nos!

21:36
   

El sou del president de la Generalitat i les crides a vetar Vox protagonitzen l’equador de la campanya

Els candidats a la presidència de la Generalitat ja han superat la meitat de la campanya per a les eleccions catalanes. La cursa pel 14-F ha assolit l’equador i ha estat la promesa d’un dels presidenciables la que ha protagonitzat la jornada: la del socialista Salvador Illa de rebaixar-se el sou un 30 % si és president de la Generalitat. Si hi ha partits que titllen la proposta de “demagògica”, d’altres demanen estendre la mesura a administracions socialistes. En la vuitena jornada de campanya també hi ha hagut més crides dels partits a fer un “cordó sanitari” a Vox i no comptar en cap cas amb el partit d’extrema dreta, ni tan sols per a la investidura. A més, Cs ha refusat facilitar un tripartit PSC-ERC-Vox per evitar un govern independentista.

El resum del vuitè dia de campanya.

21:34
   

Chacón (PDeCAT): “tornarem el prestigi a les institucions de Catalunya”

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ha conclòs el vuitè dia de campanya per a les eleccions Catalunya 2021 a Mollerussa, al Pla d’Urgell, amb diversos membres de la llista per Lleida. La presidenciable de la formació ha afirmat davant l’auditori que el PDeCAT serà “la clau” del proper govern per “tornar l’orgull a Catalunya, el prestigi a les institucions i el català al món”.

21:32
   

Borràs a Valls: “Posi les querelles que vulgui, que no em farà callar”

La candidata de JxC, Laura Borràs, ha respost a la demanda que Manuel Valls ha interposat contra ella i Pere Aragonès (ERC) per haver-lo qualificat de xenòfob i deportador: “Senyor Valls, posi les querelles que vulgui, que no em farà callar”. A més, Borràs ha insistit que “és una realitat que va deportar persones” i ha recordat a l’ara regidor a l’Ajuntament de Barcelona que “té una condemna del TEDH” i que “jo soc aquí per recordar-l’hi sempre que calgui”.

21:23
   

Arrimadas acusa el govern de donar suport a la cultura “en funció de l’idioma o la ideologia”

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha acusat aquest divendres la Generalitat de repartir “carnets de català” al món cultural i de condicionar-hi el suport “en funció de l’idioma, de quin és el contingut ideològic de les creacions o de la ideologia dels creadors”. “Volem que a Catalunya es doni suport a tota la cultura”, ha dit en un acte de campanya al costat del candidat del partit a les eleccions del 14-F, Carlos Carrizosa.

21:01
   

Calvo retreu a ERC que s’erigeixi com l’únic partit que pot aturar el feixisme

Carmen Calvo ha reaccionat a les declaracions Oriol Junqueras, en un míting en què acusava el PSC d’encapçalar l’amenaça més gran per a Catalunya: “Quina capacitat de perdre la raó i els nervis”, ha dit la vicepresidenta del Govern espanyol en referència a la intervenció de Junqueras, que també va demanar aglutinar el vot en ERC per lluitar contra el feixisme: “Memòria democràtica. Quin feixisme?”, ha etzibat Calvo.

20:17
   

Els comuns proposen crear una conselleria de feminisme

Els comuns han proposat la creació d’una conselleria de feminisme per al proper govern català. Ho ha explicat la candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, en un acte sobre feminisme en què han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Albiach ha retret a Pere Aragonès que proposi ara crear una conselleria de feminisme, “quan ja estaven governant i no ho havien fet”

20:07
   

Albiach: “La CUP està més a prop de JxC que dels comuns ara mateix”

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha refredat l’opció de formar una aliança amb la CUP després dels comicis. Ho ha dit aquest divendres al matí en una entrevista al programa ‘El Món’, a Rac1, en què ha assegurat que els cupaires pretenen ser la mirada social d’un govern amb Junts per Catalunya: “La CUP estem veient que està més a prop de Junts per Catalunya que de nosaltres ara mateix”.

19:59
   

Fins quan et poden notificar que has d’anar a una mesa electoral el 14-F?

Moltes juntes de zona, com la de Barcelona, han demanat als seus ajuntaments que no parin de treballar fins a garantir que hi hagi nou persones davant de cada mesa el 14 de febrer a les 8 h. En aquest sentit, el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat a betevé que hi ha persones que podrien rebre la notificació per ser membre d’una mesa “molts pocs dies abans”, o fins i tot “hores abans”.

19:39
   

Calvo, contra ERC per erigir-se com el vot útil contra Vox

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha retret a ERC que s’erigeixi com a única formació que “pot aturar el feixisme” i les seves crides al vot útil per evitar que el PSC pacti amb Vox. “Quina capacitat de perdre la raó i els nervis quan sentim algun líder d’ERC dient que cal aglutinar-se darrere dels republicans per lluitar contra el feixisme. Memòria democràtica. Quin feixisme? Estem en una democràcia que només cal apuntalar-la i millorar-la per a generacions futures”, ha etzibat Calvo.

19:06
   

Cs: el govern reparteix “carnets de català” a la cultura

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha acusat aquest divendres la Generalitat de repartir “carnets de català” al món cultural i de condicionar-hi el suport “en funció de l’idioma, de quin és el contingut ideològic de les creacions o de la ideologia dels creadors”. “Volem que a Catalunya es doni suport a tota la cultura”, ha dit en un acte de campanya al costat del candidat del partit a la Generalitat, Carlos Carrizosa.

Arrimadas ha reivindicat un govern “al costat dels artistes però no per utilitzar-los políticament o pressionar-los, sinó per permetre’ls de seguir creant”.

18:38
   

Sindicats denuncien una estratègia “erràtica” de Correus

CCOO i UGT denuncien que la “falta de previsió” i l’estratègia “erràtica” de Correus està provocant “considerables” retards en l’entrega de targetes censals que indica a quina mesa s’ha d’anar a votar i de propaganda electoral, a cinc dies hàbils per a les eleccions catalanes. En una campanya normal, la distribució d’aquests documents es completava amb una antelació de 20 o 30 dies, indiquen fonts sindicals. En un comunicat conjunt, els sindicats majoritaris asseguren que encara falten per incorporar-se 300 dels 1.500 reforços que va prometre el president de Correos, Juan Manuel Serrano.

18:19
   

La CUP vol “democratitzar” les energies renovables

La CUP ha reclamat “democratitzar” i “descentralitzar” la producció d’energies renovables com a eix central del seu model de transició energètica, pel qual també defensa l’autoabastiment. “Les grans empreses volen entrar al món de l’energia verda, però no volem un IBEX verd“, ha defensat el diputat de la formació al Congrés dels Diputats, Albert Botran.

17:46
   

Prova pilot de vot digital el 14-F

Catalunya acull el diumenge 14 de febrer una prova pilot de vot digital aprofitant les eleccions al Parlament. El projecte Vocdoni, liderat per un grup d’emprenedors catalans, serà el primer en l’àmbit estatal que utilitza tecnologies descentralitzades de manera íntegra. L’objectiu de l’experiment és “demostrar les possibilitats” que els mitjans digitals obren a la participació política de la ciutadania, segons indiquen els responsables de la iniciativa. 

La prova no reemplaça el vot a les eleccions i hi podran participar totes aquelles persones que disposin del certificat idCAT, unes 400.000 a Catalunya.

17:14
   

Demanda de Manuel Valls contra Borràs i Aragonès

El president del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha presentat una demanda de conciliació (abans d’interposar una querella) contra els candidats de JxC i ERC, Laura Borràs i Pere Aragonès. L’ex-primer ministre francès els acusa de presumptes delictes de calúmnies i injúries greus perquè, en dos debats electorals diferent, Borràs va definir-lo com a “deportador” i Aragonès de “xenòfob”

“No tot val en política”, ha dit la número dos de Valls, Eva Parera, qui en aquestes eleccions ocupa la tercera posició de la llista del PPC.

16:26
   

El PPC apel·la als votants de l’antiga CiU

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, apel·la als votants de l’antiga CiU que es puguin sentir orfes políticament en veure que els hereus de la coalició “han assumit la ideologia de la CUP”, perquè confiïn en la candidatura dels populars. Fernández defensa que el partit s’ha “obert” incorporant nous perfils amb l’objectiu de convertir-se en la “casa comuna” del centredreta a Catalunya i demana no tenir “prejudicis” vers els populars.

16:11
   

Algunes al·legacions de la JEC poden quedar sense resoldre’s

“Anem a marxes forçades i la nostra idea és donar una resposta al més aviat possible, però és difícil que puguem fer-ho abans de cinc dies, que és el termini que marca la llei”. Així s’ha pronunciat el president de la Junta Electoral de Barcelona, Santiago García, sobre les milers d’al·legacions rebudes per part de persones que no volen ser membres de mesa en les eleccions del 14 de febrer.

En el cas que una persona no obtingui resposta a la seva al·legació, haurà de presentar-se igualment al col·legi electoral

14:48
   

Illa promet 50 M € contra el masclisme

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha promès destinar 50 milions d’euros en un Pacte Català contra el Masclisme per posar “l’ideari feminista en pràctica des de la presidència de la Generalitat” si guanya les eleccions. En un acte polític acompanyat de la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, Illa ha criticat que el govern ha deixat de lluitar contra la violència masclista. “No hi ha hagut cap avanç en matèria de feminisme que no s’hagi vinculat a governs socialistes, i pretenc que això torni a ser cert a Catalunya”.

14:44
   

Crida d’entitats ecologistes als partits

Més d’una vintena d’entitats ecologistes demanen als partits polítics que incloguin als seus programes electorals la derogació del Decret d’Energies Renovables aprovat per la Generalitat. En un document consensuat, asseguren que el decret ha provocat una “allau” d’avantprojectes de “grans centrals industrials eòliques i fotovoltaiques promogudes per empreses relacionades amb els grans oligopolis de les energies fòssils i fons d’inversió internacionals”.

14:32
   

Borràs vol apujar el pressupost de Cultura fins al 2 %

La candidata de Junts al 14-F, Laura Borràs, ha defensat que el català sigui la llengua “hegemònica” als mitjans de comunicació públics. En un acte de campanya, la presidenciable de JxC ha refermat l’aposta del partit pel “blindatge real” de la immersió. Borràs, exconsellera de Cultura, s’ha compromès a apujar el pressupost d’aquest departament fins al 2 % del total. JxC proposa “dissenyar i impulsar una política coherent” dels mitjans de comunicació públics de la CCMA i cadenes locals, per “recuperar l’autocentrament nacional”.

14:18
   

Fernández (PPC), acompanyat de Cayetana Álvarez de Toledo

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha recorregut en l’equador de la campanya electoral a dues de les veus més dures de la història recent del partit: l’exdirigent del PP i fundador de Vox, Alejo Vidal Quadras, i la diputada al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo. En un col·loqui, tots tres han atacat el “nacionalisme identitari” i avisar l’estratègia dels socialistes per, segons ells, aplanar el camí al poder als partits independentistes.

14:11
   

Decàleg d’ERC per combatre Vox

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha presentat aquest divendres un decàleg per combatre a Vox i ha acusat el PSOE de “blanquejar” la ultradreta. En un acte al Camp de la Bota de Barcelona, Aragonès ha explicat que farà arribar el decàleg al conjunt de formacions polítiques democràtiques per fer un “cordó sanitari” a l’extrema dreta. Amb tot, el republicà ha constatat que el PSOE està posant la “catifa vermella” per acceptar els vots de Vox al Parlament i impedir un president d’ERC.

13:54
   

Albiach: “ERC està més a prop nostre que de JxC”

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que ERC està “més a prop” dels comuns que de JxC. En una entrevista a RAC1, Albiach ha assegurat que aquesta legislatura s’ha vist que hi ha més proximitat entre ERC i comuns que entre “dos socis de govern que no es parlen”. Tot i això, ha admès que li preocupa molt que ERC “vulgui pactar” amb la candidatura de Laura Borràs.

13:47
   

Cs rebutja facilitar un tripartit ERC-PSC-comuns

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha rebutjat la possibilitat que el seu partit faciliti un govern d’ERC, el PSC i els comuns per tal d’impedir la continuïtat de l’executiu independentista actual. “No podem canviar Montilla per Illa“, ha dit, al·ludint al president de l’últim tripartit, José Montilla, i al candidat socialista a la Generalitat actual, Salvador Illa. 

Arrimadas ha assegurat que “evidentment” no donaran suport a un govern d’esquerres com el que “va enfonsar l’economia de Catalunya i va iniciar el procés” fa prop d’una dècada.

13:31
   

La CUP acusa els comuns d’oferir el seu suport a Illa sense condicions

La CUP ha acusat els comuns d’oferir el seu suport a Salvador Illa (PSC) per ser president de la Generalitat “sense cap condició”. El partit de Dolors Sabater els insta a triar entre “sumar-se a la fortificació del règim del 78” i l’”estabilització del règim espanyol de la mà del PSC” o, en canvi, apostar pels consensos que, diu, defensa el 80 % de la població catalana: l’autodeterminació, l’amnistia, els serveis públics i el rescat social.

13:16
   

Chacón titlla de “demagògica” la rebaixa de sou d’Illa

La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha titllat la promesa del candidat del PSC, Salvador Illa, de rebaixar-se el sou un 30% si és president de la Generalitat d’una proposta “típicament electoral i demagògica”. La cap de llista del partit demòcrata ha assegurat que és una proposta “que queda bé” i ha afirmat que hi ha “moltíssimes més qüestions” de les quals es podria debatre en aquest àmbit. 

A les portes del Congrés dels Diputats, Chacón ha assegurat que la confessió de Luis Bárcenas sobre el finançament il·legal del PP és una “mostra evident de la degradació democràtica” de la política. “És més propi d’una sèrie de Netflix que d’un estat del segle XXI a Europa”, ha lamentat.

13:03
   

Els metges demanen ampliar el termini del vot per correu

El Consell del Col·legi de Metges de Catalunya ha demanat ampliar el termini del vot per correu per a les persones infectades del coronavirus i per als contactes estrets. Els professionals mèdics demanen que no se’ls permeti anar a votar presencialment el 14 de febrer perquè “no haurien de sortir de casa” en el context de pandèmia actual.

12:44
   

Últim dia per demanar el vot per correu

Aquest divendres, 5 de febrer, és l’últim dia per demanar el vot per correu. Per això, aquest matí a les oficines de Correus es veuen moltes persones fent cua. Fins ara, gairebé 250.000 catalans ja l’han sol·licitat per no anar a votar presencialment el 14-F.

12:29
   

Els suplents de meses constituïdes podran acabar en altres meses

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha anunciat aquest divendres que els membres suplents de meses electorals del 14-F i que finalment no hagin de quedar-se a la seva mesa perquè ja s’han constituït podran ser reassignats a altres meses que sí que requereixin membres. Cada junta electoral de zona farà la reassignació dins del seu àmbit territorial, el partit judicial corresponent, i “preferentment dins del municipi de residència de l’elector”.

12:21
   

ERC no vol una DUI que duri uns segons 

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el seu partit no vol una DUI que duri uns segons i que, després de l’experiència del 2017, cal “preparar-se” per fer una república “per a tota la vida”. En una entrevista a RAC1, Junqueras ha defensat que per fer la república cal ser reconeguts internacionalment i “aconseguir ser més i més forts“. El líder d’ERC ha parlat de convèncer a les àrees del país que encara no volen la independència i ha situat l’objectiu d’anar derrotant el PSC a l’àrea metropolitana.

12:01
   

Vox, sobre les noves restriccions: “Són insultants”

Vox considera que les noves restriccions del govern català per fer front a la pandèmia, més flexibles, segueixen condemnant l’hostaleria i el comerç. “Són insultants i una presa de pèl i demostren que no els importa el futur de tants i tants catalans”, ha dit el candidat del partit a la Generalitat, Ignacio Garriga, durant una roda de premsa a l’Agència EFE. 

“Si estem com estem és perquè el govern no ha gestionat res i l’únic que aconseguirà serà el tancament massiu dels negocis“, ha afegit. 

11:45
   

El PP apel·la a “l’efecte Borgen” per evitar investir Illa

El candidat del PPC al 14-F, Alejandro Fernández, ha insistit aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que la investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, no és l’única opció per tenir un govern constitucionalista a Catalunya. Fernández apel·la a “l’efecte Borgen” per evitar investir “el pitjor ministre de Sanitat d’Europa” i buscar un candidat de consens dins les formacions constitucionalistes. “Per què no m’haurien de votar a mi?”, es pregunta.

11:37
   

La Junta Electoral demana que els primers a votar no siguin de risc

La Junta Electoral de zona de Barcelona ha demanat a la Generalitat que canviï l’ordre de votació dels electors el 14 de febrer, perquè els primers a votar siguin les persones de menys risc, de 18 a 65 anys, per si s’han de quedar a les meses electorals per falta de membres. El president de la junta, Diego Álvarez, ha explicat que de moment no té resposta, però creu que seria una mesura adequada vist l’elevat percentatge de membres de les meses que estan presentant al·legacions per no ser-ne. 

La llei preveu que si no hi ha prou membres, els primers votants puguin ser obligats a quedar-se de vocals o presidents de mesa, però Álvarez, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha admès que si els primers votants són de risc, aquesta previsió pot ser contraproduent

11:30
   

Illa promet rebaixar-se un 30 % el sou si és president

El candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa, ha promès rebaixar-se un 30 % el sou si és president de la Generalitat. L’exministre de Sanitat s’ha compromès a rebaixar el salari del president del govern com el sou “més alt” d’un president d’una comunitat autònoma diferent de Catalunya, el lehendakari del País Basc. En el debat a SER Catalunya, el socialista ha denunciat que el sou del president de la Generalitat és “tres vegades” el sou del primer ministre italià i gairebé el doble del president de Portugal o Espanya.

11:17
   

Debat dels candidats a SER Catalunya

Aquest divendres els principals candidats a presidir la Generalitat (excepte PP i Vox) han participat en el debat organitzat per SER Catalunya. Les propostes per millorar el model sanitari han centrat el debat entre els presidenciables de Cs, JxC, ERC, PSC, ECP, la CUP i el PDeCAT. Tots han apostat per reforçar el sistema públic de salut, especialment l’atenció primària, i molts han coincidit a situar la xifra necessària de 5.000 M € per aconseguir-ho.

Tant el finançament del Departament de Salut com també la gestió de la pandèmia per part del govern de la Generalitat han enfrontat els candidats.

11:09
   

Vox es proposa “recuperar de nou Catalunya”

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, es desplaçarà aquest divendres fins a Sant Pere de Ribes per fer un acte de campanya acompanyat per l’eurodiputat del seu partit, Jorge Buxadé. Ahir, en un míting al Besòs i el Maresme, Garriga va fer una crida a votar el seu partit per “recuperar la Catalunya” que, segons diu, “se’ls ha arrabassat”. Novament, va fer un discurs contra la immigració i l’ocupació d’habitatges.

10:55
   

Borràs demana que no es malinterpretin les seves paraules sobre Junqueras a ‘El País’

Junts per Catalunya (JxC) celebra aquest divendres un míting telemàtic sobre cultura amb la intervenció de la candidata, Laura Borràs. El partit s’erigeix com a garant i com a “vot útil” perquè el PSC i En Comú Podem no pactin amb Vox. Per evitar aquesta situació, Carles Puigdemont ha demanat el vot per aconseguir “una triple majoria, d’escons, de vots i de JxC” al Parlament.

10:37
   

El PPC, sobre Bárcenas: “És massa casualitat que aparegui en campanya”

Al candidat del PPC, Alejandro Fernández, l’entrevistaran aquest divendres al matí a TV3 i TVE. Ahir, les seves intervencions van estar marcades per la confessió de Bárcenas sobre el presumpte finançament il·legal del PP, de la qual el cap de llista  es va voler desmarcar: “És massa casualitat que aparegui en campanya”, va insinuar el cap de llista dels populars.

10:06
   

La CUP vol que els més rics donin un 10 % d’ingressos a la resta de població

La CUP presenta aquest divendres les propostes pel territori i el present i futur del complex petroquímic de Tarragona, amb el número dos per Barcelona, Carles Riera. La formació planteja que els més rics de Catalunya “transfereixin” un 10 % dels beneficis a la resta de la població. També proposen una renda bàsica universal de 735 euros per adult i 150 per infant. 

09:19
   

Colau diu que les restriccions anticovid del govern són “contradictòries” i “arbitràries”

La cap de llista d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, participa en el debat amb la resta de candidats a la Ser Catalunya, que ha arrencat a les 8.30 h. Ahir, l’alcaldessa Ada Colau va intervenir en un acte dels comuns en què va valorar les restriccions anticovid del govern català i les va qualificar de “contradictòries”, “arbitràries” i tenir “motius electorals.”

08:50
   

Illa: “Deien que seríem la Dinamarca del sud i som a la cua de les energies renovables”

El candidat del PSC, Salvador Illa, serà aquest divendres a les 12 h al Casal Socialista Joan Raventós acompanyat de la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, per parlar sobre feminisme. Ahir, va centrar la jornada a parlar de transició ecològica i va criticar les promeses de JxC i ERC en aquest àmbit: “Deien que seríem la Dinamarca del sud i som a la cua de les energies renovables”, va dir. 

08:40
   

Chacón reclama una reforma del tribut metropolità de l’AMB

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, serà aquest divendres a Madrid i atendrà els mitjans davant del Congrés dels Diputats a les 11 h. Chacón proposa revisar el tribut metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un impost que paguen els propietaris d’immobles i que s’utilitza per costejar part dels serveis que presta, com la gestió del transport públic o el manteniment d’espais naturals. 

08:08
   

Junqueras: “El PSC encapçala l’amenaça més gran per a Catalunya”

El candidat d’ERC, Pere Aragonès, intervindrà avui en un acte a les 12 h al Camp de la Bota per parlar d’antifeixisme. Hi va després de participar ahir en un míting a Lleida, acompanyat pel president d’ERC, Oriol Junqueras, que va alertar del perill que els socialistes puguin pactar amb un “partit feixista” com Vox per assolir la presidència de la Generalitat: “El PSC encapçala l’amenaça més gran per a Catalunya”. 

07:50
   

Ciutadans diu que el govern “tripartit” de Barcelona pot acabar a la Generalitat

El cap de llista de Ciutadans, Carlos Carrizosa, participa aquest divendres en la trobada telemàtica organitzada per Nueva Economía Fórum (NEF). Ahir, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Luz Guilarte, va ser en un acte de campanya sobre turisme i es va queixar de les polítiques en aquest àmbit per part del govern municipal. Va alertar del perill que pot suposar el govern “tripartit” que, segons la regidora, formen l’aliança de Barcelona en Comú i PSC, amb el suport d’ERC. 

07:30
   

20.500 persones han presentat al·legacions per no ser mesa electoral

Almenys 20.579 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14-F, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Això suposa aproximadament la quarta part de tots els membres convocats. A la JEC de Barcelona (que a més de la ciutat també inclou Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona) se n’han presentat 8.000. Per això, els consistoris busquen alternatives per evitar quedar-se sense membres de les meses electorals.

07:15
   

Últim dia per demanar el vot per correu

Aquest divendres és l’últim dia per demanar el vot per correu. El risc sanitari i les restriccions per la pandèmia han fet créixer aquesta modalitat de vot per evitar anar presencialment el 14 de febrer al col·legi electoral. Tot i que Correus ha reforçat el servei (ampliant l’horari, amb més personal i amb finestretes exclusives), molts dies s’han format cues a les portes d’algunes oficines. El Síndic de Greuges ha demanat ampliar el termini per poder votar per correu.

07:00
   

Arrenca la vuitena jornada de campanya electoral per al 14-F

Els partits polítics es preparen per iniciar la vuitena jornada de la campanya electoral per als comicis del 14 de febrer. La majoria de candidats tenen previst participar aquest divendres en un debat a la cadena SER. A la tarda, hi haurà alguns mítings i d’altres actes telemàtics. Aquesta campanya, els partits han adaptat els actes a les restriccions decretades per evitar contagis de coronavirus i molts dels actes són en línia.