El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha dit que el “PSC encapçala l’amenaça més gran per a Catalunya”, que és “pactar amb un partit feixista” com Vox, per assolir la presidència de la Generalitat després de les eleccions del 14-F. Junqueras ho ha dit des d’un míting del partit a Lleida, on ha recordat que “el PSC ja ha pactat gairebé amb tothom, amb Vox a Lleida i amb Valls a Barcelona”.

Per això, davant de “l’amenaça que Vox entri al Parlament”, el republicà ha assegurat que el candidat socialista, Salvador Illa, “està disposat a acceptar els vots de l’extrema dreta per assaltar la presidència” de la Generalitat, alhora que l’ha tornat a qualificar com “el candidat del 155”. Tant Junqueras com el candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, han demanat concentrar els vots republicans per impedir que Illa sigui investit president amb els vots de l’extrema dreta.

Crida a concentrar el vot independentista

En aquest sentit, Aragonès ha adreçat un missatge a la resta de partits independentistes: “No ens confonguem d’adversari”. Ho ha dit l’endemà que esclatés una polèmica entre JxC i ERC arran d’unes declaracions de Laura Borràs, comparant la seva causa judicial oberta per presumpta corrupció amb l’empresonament de Junqueras. Aragonès ha avisat que una espiral de retrets “l’únic que fa és que aquells que volen una Generalitat sotmesa, somriguin”.