La número tres de la CUP per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha explicat aquest dijous en un acte de campanya electoral a Sabadell què proposen els anticapitalistes per redistribuir la riquesa a Catalunya. El partit planteja que el 20 % de contribuents més rics “transfereixin” per via fiscal gairebé un 10 % dels ingressos─en concret, un 9,3 %─ al 80 % restant.

Reguant també ha explicat la proposta de renda bàsica universal que vol impulsar la formació, que busca no haver de “demostrar” que es viu al llindar de la pobresa per rebre-la (perquè la rebrien tots els residents). Aquest dijous al matí, la dirigent de la CUP ja ha reptat JxC i ERC a establir aquesta renda bàsica universal.

Segons ha esclarit Reguant, els cupaires proposen abonar 735 euros al mes a cada adult i 150 a cada infant de Catalunya, i finançar-ho amb un IRPF únic del 49 %. La CUP creu que la mesura incentivaria “el treball de qualitat”, ja que els treballadors tindrien una posició “empoderada” en el món laboral i portaria un “reequilibri territorial”.