eleccions campanya dia 7 directe

Els candidats a les eleccions al Parlament de Catalunya ja fa una setmana que estan en campanya electoral. Entre les propostes i compromisos que duen als seus programes electorals, però, el que està generant més expectació és saber com avancen els preparatius per constituir totes les meses el 14-F sense incidències i amb totes les mesures covid possibles. Ja s’ha presentat el dispositiu que tindran els col·legis, amb molts més punts de votació, mentre que es continua treballant per validar l’allau d’al·legacions que ha rebut la Junta Electoral per no ser membre d’una mesa el 14-F.

Segueix minut a minut tot el que passi aquest dijous en campanya, dia en què també s’han anunciat noves restriccions a Catalunya.

21:50
   

Fi del seguiment del setè dia de campanya

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del setè dia de campanya del 14-F. Gràcies per seguir-nos!

21:45
   

Colau diu que les restriccions del govern per la covid són “arbitràries” i tenen en compte “motius electorals”

En un acte de campanya dels comuns per a les eleccions del 14-F, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el govern imposa per fer front al coronavirus són “arbitràries”. Ha estat en un míting sobre municipalisme en què ha dit que “sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris” i ha afegit que les mesures “sovint són contradictòries”.

21:30
   

El setè dia de campanya tanca la polèmica de les paraules de Borràs a Junqueras i obre la de la suposada caixa B del PP

Dues situacions han marcat aquest setè dia de la cursa electoral. La primera, una entrevista a Laura Borràs en què feia un paral·lelisme entre la investigació que té oberta i la condemna a presó d’Oriol Junqueras. Això ha generat la indignació d’ERC, tot i que hores després tant uns com els altres han tancat la polèmica com un malentès. La segona, la confessió de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, segons la qual ha confirmat l’existència d’una caixa B al PP durant anys. Un testimoni qüestionat pels populars catalans, i que Ciutadans i Vox han aprofitat per carregar contra el partit d’Alejandro Fernández.

El resum del setè dia de campanya.

21:28
   

La CUP vol que els més rics donin un 10 % d’ingressos a la resta de població

La número tres de la CUP per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha explicat aquest dijous en un acte de campanya electoral a Sabadell què proposen els anticapitalistes per redistribuir la riquesa a Catalunya. El partit planteja que el 20 % de contribuents més rics “transfereixin” per via fiscal gairebé un 10 % dels ingressos─en concret, un 9,3 %─ al 80 % restant.

21:01
   

Guilarte alerta que “tripartit” de l’Ajuntament pot acabar a la Generalitat

Luz Guilarte, que ha carregat contra la gestió del govern municipal durant la pandèmia. La regidora ha advertit del perill que el model “tripartit” de l’Ajuntament, en referència a l’aliança de Barcelona en Comú i el PSC, i el suport d’Esquerra Republicana, es traslladi a la Generalitat després de les eleccions del 14 de febrer

20:58
   

Illa: “som la cua en energies renovables”

El candidat del PSC ha afirmat que no hi ha res més “contraindicat per lluitar contra el canvi climàtic que la visió estreta dels qui volen aïllar-se”. Illa ha dit que l’emergència climàtica s’ha d’abordar des de la cooperació entre països i que això no concorda amb la visió “tancada” de l’independentisme. “Deien que seríem Dinamarca del sud, i som a la cua en energies renovables”, ha dit contra el JxC i ERC.

20:43
   

Junqueras avisa: “El PSC encapçala l’amenaça més gran per a Catalunya”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha dit que el “PSC encapçala l’amenaça més gran per a Catalunya”, que és “pactar amb un partit feixista” com Vox, per assolir la presidència de la Generalitat després de les eleccions del 14-F. Junqueras ho ha dit des d’un míting del partit a Lleida, on ha recordat que “el PSC ja ha pactat gairebé amb tothom, amb Vox a Lleida i amb Valls a Barcelona”.

20:06
   

Aragonès apel·la al vot útil per evitar el suport de Vox al PSC

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest dijous al “vot útil” i a “concentrar-lo” en ERC el proper 14-F. En un acte de campanya a Lleida, Aragonès ha afirmat que la seva candidatura és el vot “més útil” pels independentistes, contra la ultradreta i a favor de la justícia social

A banda de l’ascens de Vox, ERC ha alertat que l’amenaça més gran d’aquestes eleccions és que el PSC vulgui arribar a la presidència de la Generalitat acceptant els vots d’una formació “feixista” com Vox.

19:51
   

Illa relaciona canvi climàtic i independentisme

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha afirmat que no hi ha res més “contraindicat per lluitar contra el canvi climàtic, que és la visió estreta dels qui volen aïllar-se”. En un acte sobre transició ecològica, Illa ha dit que l’emergència climàtica s’ha d’abordar des de la cooperació entre països i que això no concorda amb la visió “tancada” de l’independentisme.

 “Deien que seríem Dinamarca del sud, i estem a la cua“, ha carregat el candidat contra el govern de JxC i ERC.

19:27
   

Cs, “el canvi” davant la “corrupció del 3 %” del PSC o del PP

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, alerta que “el veritable canvi a Catalunya no serà canviar la corrupció del 3 % per la del PSC o del PP, sinó un govern liderat per Cs”. Ho ha dit en un acte sobre turisme amb el vicepresident de la Junta d’Andalusia, Juan Marín; la líder de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, María Luz Guilarte, i la número dos de la candidatura per Barcelona a les eleccions del 14 de febrer, Anna Grau

No sabeu les ganes que tenim de desvincular la paraula Catalunya de la corrupció“, ha insistit la dirigent taronja.

19:11
   

Crida de l’ANC a fer “sobirania fiscal”

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) insta els partits independentistes a fer “sobirania fiscal” i pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). En una carta, els demana que es comprometin a fer que totes les administracions que governen apliquin també aquest tipus de sobirania. La missiva, que signa la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, s’ha enviat a la CUP, Demòcrates, ERC, Junts, PDeCAT i Primàries.

18:59
   

El PDeCAT reclama revisar el recàrrec metropolità a l’IBI

El PDeCAT reclama una revisió del tribut metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un “recàrrec” a l’impost de béns immobles (IBI) aplicat en 36 municipis. La candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón, ha reclamat “més transparència” en els ingressos i les despeses .”Les persones que paguen el recàrrec de l’IBI tenen tot el dret a saber quines inversions es fan en matèria de transport al municipi”, ha assegurat.

18:42
   

El síndic de greuges demana que s’allargui el vot per correu

El síndic de greuges demana que s’allargui al màxim el termini per poder votar de forma no presencial. Al darrere hi ha, segons Rafael Ribó, el risc per a la salut pública que suposa la participació en els comicis de les persones contagiades de coronavirus i els seus contractes estrets. Ribó diu que s’ha fet en d’altres ocasions i ha citat l’exemple de les eleccions a les Corts Generals, on “es va garantir el vot per a determinats col·lectius fins a la vigília dels comicis”.

18:27
   

L’Ajuntament de Barcelona facilitarà més noms per substituir les renúncies a les meses

L’Ajuntament de Barcelona facilitarà més noms per cobrir les baixes a les meses del 14-F que la Junta Electoral Central hagi estimat. Només a la Junta de Barcelona (que, a més de la ciutat, inclou Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià) s’han presentat unes 8.000 al·legacions de ciutadans per no ser a les meses de les eleccions al Parlament de Catalunya. El que es farà serà aprofitar el sorteig que es va fer el 21 de gener i córrer la llista a les meses que s’hagin quedat sense membres.

17:20
   

Ciutadans s’erigeix com un dels pocs partits polítics “sense corrupció”

El candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha carregat contra el PP per la confessió de Bárcenas sobre el presumpte finançament il·legal del partit i ha demanat als responsables polítics actuals que no es desentenguin “com si allò fos d’una època passada”. El cap de llista també ha apuntat cap a la resta de formacions amb polítics investigats per la justícia, com el PSC, JxC, ERC o Podem.

16:47
   

Aragonès tanca la polèmica amb Borràs: “No són els meus adversaris”

Pere Aragonès ha tancat la polèmica encetada aquest dimecres amb Laura Borràs, per haver dit en una entrevista al diari ‘El País’ que Oriol Junqueras està “a presó condemnat per corrupció”.L’endemà de l’entrevista, però, JxC ha matisat les paraules de Borràs i, per l’altra, Pere Aragonès ha dit que “JxC no són els meus adversaris” i ha avisat que “no faré una campanya basada en els retrets amb els qui són més pròxims ideològicament”

16:33
   

PDeCAT vol impulsar el corredor del Mediterrani

La presidenciable del PDeCAT el 14-F, Àngels Chacón, ha fet una crida a “pressionar” per desencallar el projecte del corredor del Mediterrani, el qual, ha dit, permetrà mantenir la competitivitat de Catalunya. La candidata dels demòcrates també s’ha compromès a elaborar un nou pla de carreteres que posi fi al sistema de peatges actual.

14:44
   

Casado avisa el PSOE que ERC no és el “canvi” necessari

El president del PP, Pablo Casado, avisa la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, que pactar amb ERC després del 14-F no representa el “canvi” que necessita Catalunya. Calvo ha relativitzat els vetos creuats entre socialistes i republicans durant la campanya electoral i des del PP ho interpreten com una possibilitat real de pacte entre les dues formacions. “El PSC i ERC són el mateix, han pactat una taula per a l’amnistia i l’autodeterminació i ja van fracassar amb dos tripartits“, ha etzibat Casado, des de Lleida.

14:26
   

L’enquesta del CIS, en gràfic

Aquí tens les estimacions de vot de l’última enquesta del CIS, que augura una victòria del PSC. Consulta’n tots els detalls.

enquesta cis 14f eleccions catalunya gràfic

14:10
   

JxC promet 5.000 M € més per a la sanitat en cinc anys

JxC s’ha compromès aquest dijous a augmentar en 5.000 milions d’euros els recursos en sanitat en els propers cinc anys. També aposta per crear l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària per incloure-hi la gestió de les residències de gent gran, que fins a la primavera estava en mans del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (ERC). 

La formació de Laura Borràs confia que Junts “recuperi” el Departament de Salut (ara en mans d’ERC), i ha atacat el candidat del PSC, Salvador Illa: “Déu ens protegeixi que torni a tenir mai més responsabilitats en salut. Els pacients del nostre país no ho mereixen”.

13:56
   

Carrizosa rebutja el CIS “falsejat” d’aquest dijous

El candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha carregat contra el sondeig extraordinari que el CIS ha publicat aquest dijous sobre la intenció de vot a les eleccions catalanes del 14 de febrer. Per a Carrizosa, es tracta d’“enquestes falsejades” que pretenen interferir en la campanya electoral per afavorir el candidat del PSC, Salvador Illa. “És una vergonya que durant la campanya electoral el Govern espanyol pretengui irrompre per influir en la campanya”, ha dit.

13:40
   

Els ajuntaments, en recerca d’alternatives si hi ha meses buides

Els ajuntaments busquen alternatives per evitar quedar-se sense membres de les meses electorals el 14-F. Alguns consistoris ja van fer el sorteig incloent-hi més suplents dels habituals i d’altres han repetit o repetiran el sorteig una altra vegada per cobrir les baixes. En el cas de Barcelona, l’Ajuntament estarà a disposició del que digui la Junta Electoral, i a mesura que es vagin resolent les excuses per no anar a les meses, s’aniran sortejant els substituts corresponents.

Fins al 3 de febrer, la junta de Barcelona ha rebut 8.000 sol·licituds de membres de meses per no formar-ne part el 14 de febrer

13:28
   

La CUP repta JxC i ERC a fer una renda bàsica universal

La CUP ha reptat JxC i ERC a acceptar la seva proposta electoral d’establir una renda bàsica universal que cobrarien tots els residents a Catalunya. Des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la número tres de la candidatura per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha preguntat als dos partits del govern actual de la Generalitat si volen que Catalunya sigui “l’actor principal” en la lluita contra “l’extrema pobresa”

Els anticapitalistes proposen abonar 735 euros al mes a cada adult i 150 a cada infant del país i finançar-ho fixant un IRPF únic del 49 % a tots els treballadors.

13:15
   

Chacón qualifica JxC d’“híbrid” entre ERC i la CUP

El PDeCAT ha assegurat que JxC és un “híbrid” entre ERC i la CUP i ha defensat un model de “centre”. La candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón, ha afirmat que la formació encapçalada per Laura Borràs té “molts tics” de la CUP i ha assegurat que els separa tant el model de país com l’estratègia a l’hora de treballar per la independència. “No crec que el gen convergent estigui d’acord a fomentar l’ocupació o vetar les empreses, sinó que vol que Catalunya sigui capdavantera al món”, ha assegurat.

13:13
   

‘El rap dels comuns’

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és una de les persones que canta ‘El rap dels comuns’, la cançó del partit de Jéssica Albiach per a les eleccions del 14 de febrer. “No oblidem mai qui som, tenim més poder del que ens han fet creure”, diu Colau. Escolta la cançó.

13:06
   

Un “Amazon públic”, la proposta d’ECP

La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, ha proposat crear un “Amazon públic cooperatiu que permeti “competir amb els gegants tecnològics”. La presidenciable d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F assegura que, així, els impostos que paguen els petits i mitjans empresaris es quedarien a Catalunya.

12:57
   

Aragonès insta Borràs a demanar perdó

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha instat aquest dijous la cap de llista de Junts, Laura Borràs, a demanar disculpes per haver dit en una entrevista que el líder dels republicans, Oriol Junqueras, estava condemnat per corrupció. En roda de premsa a l’ACN, Aragonès ha constatat que Junts sap que Borràs no es va explicar “prou bé”. “Es demanen disculpes i endavant”, ha apuntat. 

Aragonès ha argumentat que l’1-O és “patrimoni de tothom” i que cap independentista no el pot vincular amb la corrupció perquè “faria bons els arguments de Vox”.

12:52
   

Albiach, crítica amb les propostes dels fons europeus

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha criticat la “falta de visió estratègica de cap a on ha d’anar el país” en les propostes de projectes que el govern català ha escollit per optar als fons europeus. Segons Albiach, l’executiu ha actuat més “com a finestreta de recollida de propostes” que no fixant-se en com generar una ocupació estable i de qualitat. A més, ha retret que “s’omplin la boca en dir que no podien anar a parar a grans empreses” i després es proposi dedicar recursos dels fons New Generation a empreses com Naturgy. “És una paradoxa i una contradicció“, ha dit en una roda de premsa organitzada per EFE.

12:47
   

Torra entrarà en campanya aquest diumenge

El 131è president de la Generalitat, Quim Torra, participarà en la campanya electoral per demanar el vot per a JxC, tal com han confirmat a l’ACN fonts de la candidatura i de l’oficina de l’expresident, inhabilitat pel Suprem. Torra intervindrà al míting de Junts d’aquest diumenge al Teatre Auditori de Granollers amb la candidata, Laura Borràs. Torra mostrarà el seu “ple suport” a Borràs, ja que considera “urgent” que ja hi hagi una presidenta de la Generalitat.

12:39
   

El PPC posa en dubte la confessió de Luis Bárcenas

El candidat del PPC al 14-F, Alejandro Fernández, posa en dubte la confessió de l’extresorer del PP, Luis Barcenas, sobre la caixa B del partit. “En una campanya electoral passen coses i no és la primera vegada. És massa casualitat que aparegui en campanya electoral“, ha assegurat Fernández en una entrevista a RAC1. El dirigent popular, a més, recorda que Bárcenas és una persona que ha estat condemnada i demana “no donar-li més valor a la seva paraula” que a la d’algú que no ha estat ni imputat, en al·lusió a l’expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy. 

Des del PPC creuen que, malgrat tot, la confessió de l’extresorer no tindrà incidència en la campanya perquè el partit està “plenament renovat”.

12:31
   

Aragonès no imagina no rebre el suport de JxC

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha avisat l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que no imagina que una força independentista decidís que és “millor una presidència del candidat del PSC amb el suport de Vox que un president d’ERC“. En una roda de premsa organitzada per l’ACN, Aragonès ha respost el líder de JxC que en una entrevista a RAC1 ha dit que investirà el republicà si guanya el 14-F “però només si té un full de ruta independentista”. 

12:14
   

La CUP no vol cap “ombra” de corrupció al govern

El número dos de la CUP per Barcelona, Carles Riera, ha anunciat que el seu partit demanarà una “garantia absoluta i verificable” que no hi ha cap “ombra” de corrupció i mala gestió pública abans de donar suport a una hipotètica investidura de Laura Borràs. En una entrevista amb TV3, Riera ha dit que si bé la causa contra la presidenciable de JxC té un “origen polític”, també està relacionada amb una “mala praxi” en la seva gestió al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes.

12:02
   

Junts investirà Aragonès amb un full de ruta independentista

Junts investirà el candidat d’ERC, Pere Aragonès, si els republicans guanyen el 14-F i només si tenen un full de ruta independentista. Així ho ha assegurat el cap de llista simbòlic del partit, Carles Puigdemont, en una entrevista a RAC1. 

Més tard, a TVE, la presidenciable Laura Borràs ha dit que la voluntat de JxC és guanyar “amb tota la força” que permeti formar un govern “fort i cohesionat”.

11:55
   

CIS | El PSC guanyaria les eleccions el 14-F

L’última enquesta del CIS, difosa en plena campanya electoral, apunta a una victòria del PSC de Salvador Illa en les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya. Segons les estimacions, el partit obtindria el 23,7 % dels vots, per davant d’ERC (19,9 %) i Jutns (14,6 %). El PDeCAT quedaria fora de la cambra catalana.

Consulta tots els resultats de l’enquesta del CIS.

11:48
   

Junts investirà Aragonès amb un full de ruta independentista

Junts investirà el candidat d’ERC, Pere Aragonès, si els republicans guanyen el 14-F i només si tenen un full de ruta independentista. Així ho ha assegurat el cap de llista simbòlic del partit, Carles Puigdemont, en una entrevista a RAC1. 

Més tard, a TVE, la presidenciable Laura Borràs ha dit que la voluntat de JxC és guanyar “amb tota la força” que permeti formar un govern “fort i cohesionat”.

11:34
   

Calvo confia en la governabilitat post-14-F

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, relativitza els vetos entre ERC i el PSC i es mostra convençuda que no caldrà repetir eleccions a Catalunya. En ser preguntada per les manifestacions del candidat del PSC, Salvador Illa, i també d’ERC, que neguen possibles acords per formar govern, Calvo ha afirmat que “això és totalment conegut en termes polítics”. “En aquests moments estem en una campanya en què intentem aconseguir el major suport possible”, ha afegit la dirigent socialista.

11:28
   

Garriga apel·la als votants del PP “farts” de la corrupció

El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, ha apel·lat als votants del PP que estan “farts” de “tanta corrupció al partit”. Ho ha dit després que l’extresorer del PP Luis Bárcenas hagi reconegut que l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy era “perfecte coneixedor” de la caixa B del partit. “No estan sols. Vox els defensarà“, ha dit als votants del PP en una breu entrevista a ‘La hora de la 1’, a TVE.

11:13
   

Illa veu “certa distracció” del govern català sobre els fons europeus

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, creu que al govern hi ha “certa distracció” sobre els fons europeus Next Generation i ha qüestionat que l’executiu hagi decidit presentar ara, en plena campanya electoral, els projectes prioritaris de la Generalitat per accedir-hi. En el cicle electoral organitzat per Foment del Treball, Illa ha dit que les propostes semblen “poc treballades” i que s’haurien de consensuar amb les associacions empresarials i representants socials. 

Illa vol que Catalunya lideri econòmicament Espanya, que l’executiu generi estabilitat i que es faciliti la tasca dels empresaris per “crear riquesa i redistribuir-la”.

10:59
   

La CUP, a favor del Diàleg amb l’Estat si es parla d’amnistia

La CUP es mostra favorable a continuar el diàleg amb l’Estat però sempre que Madrid accepti l’amnistia i el reconeixement del dret a l’autodeterminació per seure a la taula. La candidata, Dolors Sabater, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que són “condicions irrenunciables” per seguir amb les converses. Creu que s’ha d’acabar el fet que el Govern espanyol consideri l’independentisme com a “criminalitzable”.

Segons ella, els indults no serien un bon primer pas per al diàleg, ja que continua sent una mesura de “criminalització” del moviment. 

10:45
   

Borràs (JxC) carrega contra la fiscal de l’Estat pel recurs al tercer grau

El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, és entrevistat aquest dijous al programa ‘El món a RAC1’. La candidata, Laura Borràs, estrena la jornada a Televisió Espanyola. Ahir, des del delta de l’Ebre, Borràs va carregar contra la fiscal de l’Estat pel recurs que estudia contra el tercer grau dels presos independentistes. Junts es postula per dirigir el Departament de Salut post-14-F.

10:22
   

Roldán: “El PPC no ha tingut cap cas de corrupció i hi estic còmoda”

El cap de llista del Partit Popular, Alejandro Fernández, ha visitat aquest dijous al matí el programa ‘Cafè d’idees’, de TVE. Ahir, la protagonista de l’acte de partit va ser la número dos i exdiputada de Cs, Lorena Roldán. Va assegurar que se sent “còmoda” al PPC perquè “no ha tingut mai cap cas de corrupció”. Això, el dia que l’extresorer del PP Luis Bárcenas va confessar que el partit tenia una caixa B i que Rajoy la coneixia.

09:58
   

La CUP s’allunya de Junts per Catalunya: “No és dels nostres”

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, estrena el setè dia de campanya electoral a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Ahir, el número dos dels anticapitalistes, Carles Riera, va deixar clar que la ideologia de Junts per Catalunya està molt lluny de la formació. “JxC no és dels nostres”, va afirmar. És la resposta a la candidata de Junts, Laura Borràs, que va dir que la CUP era “dels nostres”.

09:26
   

Albiach (ECP) denuncia la “subhasta” per encapçalar el Departament de Salut

La presidenciable d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ofereix aquest dijous una roda de premsa a l’agència de notícies EFE. Ahir, la candidata d’ECP va denunciar la “subhasta” que s’està fent durant la campanya per veure qui encapçalarà el Departament de Salut després del 14-F. Això, el mateix dia que els socialistes van proposar Olga Pané i JxC es va postular per dirigir la conselleria.

08:56
   

La ministra Maroto vol que Catalunya recuperi “el lideratge industrial perdut”

El candidat del PSC, Salvador Illa, participa aquest dijous en la sessió “La meva proposta econòmica és…”, a la seu de Foment del Treball. Ahir, Illa va plantejar crear un comissionat per a la formació professional i un consorci per coordinar els fons europeus Next Generation. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, va dir en campanya que Catalunya té un repte: “Ha de recuperar el lideratge industrial que ha perdut”.

08:44
   

Chacón reivindica el PDeCAT com el “gen convergent” del segle XXI 

La cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, aquest dijous enceta jornada de campanya a  la Cambra de Comerç i participa en la conferència “Empresa i economia a debat”. Des de Vic, Chacón va reivindicar el partit com el “gen convergent” del segle XXI i va apel·lar al “vot dels valors”. La candidata del PDeCAT recorda que “nosaltres també som l’1-O” i assegura que es pren la independència com una qüestió “molt seriosa”.

08:23
   

Aragonès diu que Illa vol entrar a la Generalitat per la “via Vox”

El presidenciable d’ERC, Pere Aragonès, participa el sisè dia de campanya electoral en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies. Ahir, en un acte a Terrassa, el candidat va ironitzar que Salvador Illa (PSC) vol arribar a la Generalitat per la “via Vox” i va demanar concentrar “el màxim vot republicà” per evitar-ho. Aragonès va dir que Illa és el candidat de diversos actors, com Cs, el TSJC, el 155 o la monarquia.

08:04
   

Carrizosa (Cs) proposa retallar “les despeses del procés” i derivar-les a Salut

El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, atén aquest dijous els mitjans de comunicació al Port Olímpic de Barcelona. L’acompanyen dirigents i membres del partit, com la presidenta del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte. Carrizosa proposa retallar “el malbaratament del procés” i derivar recursos al Departament de Salut. Acusa Salvador Illa “d’haver-se amagat” rere les autonomies quan era ministre.

07:45
   

Encara es pot demanar el vot per correu

Aquest dijous encara es pot demanar el vot per correu per participar en les eleccions del 14 de febrer sense haver d’anar diumenge al col·legi electoral. El termini per sol·licitar-ho és demà divendres, 5 de febrer. Aquestes eleccions es recomana votar per correu per evitar aglomeracions el dia dels comicis. Correus ha reforçat el servei (amb més personal i més hores d’atenció al públic) per evitar les cues que s’han produït en algunes oficines per l’augment de la demanda.

Fins aquest dilluns, s’han rebut 183.000 sol·licituds, el que suposa un 180 % més que a les eleccions autonòmiques del 2017.

07:34
   

El dispositiu municipal per al 14-F, a punt

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat un dispositiu electoral adaptat per poder complir amb les recomanacions sanitàries i evitar aglomeracions. A la ciutat, hi haurà 365 col·legis electorals, un centenar més dels que es van habilitar en els últims comicis generals. S’habilitaran espais alternatius com set mercats municipals i 23 poliesportius. Un 37 % dels electors (gairebé quatre de cada 10 barcelonins) canviaran de col·legi electoral

El consistori farà una campanya informativa i recomana als ciutadans revisar la targeta censal per saber on toca anar a votar.

07:24
   

Setè dia de campanya electoral

Arrenca el setè dia de la campanya electoral per als comicis del 14 de febrer. Els preparatius per a les eleccions continuen, malgrat les dificultats per la pandèmia de coronavirus. El president de la Junta Electoral de Barcelona diu que s’ha rebut una allau d’al·legacions de ciutadans per no formar part de les meses electorals. Només a la ciutat, se n’han presentat més de 8.000. Per això, preveu que el 14-F “serà un veritable problema el que pugui passar de 8 a 9 h en més d’una mesa electoral”. La JEC està buscant solucions alternatives, com ara trobar voluntaris.