(ACN/redacció) El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, posa en dubte la confessió de l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas sobre la caixa B de la formació. “És massa casualitat que aparegui en campanya electoral“, ha dit Fernández en una entrevista a RAC1. El dirigent popular, a més, recorda que Bárcenas està condemnat i demana “no donar més valor a la seva paraula” que a la d’algú que no ha estat ni imputat, referint-se a l’expresident espanyol Mariano Rajoy.

Aquest dimecres, l’extresorer del PP va enviar un escrit a la Fiscalia Anticorrupció en què confessa l’existència de la caixa B de la formació i assegura que Rajoy en tenia coneixement. Des del PPC creuen que, malgrat tot, la confessió de l’extresorer no tindrà incidència en la campanya perquè el partit està “plenament renovat”. La número dos per Barcelona, Lorena Roldán, també n’ha parlat al programa ‘Cafè d’idees’ i ha afirmat que és un cas que forma part del passat. Roldán, exdiputada de Ciutadans, ja va dir sentir-se “còmoda” amb el seu nou partit perquè “el PPC no ha tingut cap cas de corrupció“.

Fernández aspira a doblar resultats el 14-F

En clau catalana, Fernández opina que les novetats del cas Bárcenas no afectaran el 14-F i insisteix que el PPC aspira a doblar els seus resultats, després també d’haver-se renovat per dins. “Una part de la societat va entendre que havíem reaccionat tard i vam aprendre dels errors“, ha dit el candidat en al·lusió al paper del PPC durant el procés independentista.

Tan el presidenciable com Roldán han repassat també alguns punts del programa electoral dels populars. Roldán demana més control sobre la immigració il·legal i l’ocupació d’immobles; llibertat als pares perquè triïn l’escola dels seus fills, inclús si hi ha segregació per sexes, i una baixada generalitzada d’impostos a Catalunya. Al seu torn, Fernández ha incidit de nou en la política de pactes: recorda que no vol ser “comparsa” del PSC i que no renunciarà als vots de Vox.

El cap de llista del PPC també ha renegat de la taula de diàleg Estat-Generalitat i ha tancat la porta a una reforma constitucional per resoldre el conflicte polític a Catalunya. I Lorena Roldán també ha entrat al joc sobre la candidata de JxC, Laura Bòrras. “No m’agradaria veure una altra persona rellevant de la política catalana asseguda al banc dels acusats“, ha dit la popular.