(Redacció/ACN) La candidata de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions catalanes del 14-F, Laura Borràs, s’ha erigit com a garant i com a “vot útil” perquè el PSC i els comuns no pactin amb Vox, com diu que ja fan al Congrés dels Diputats. Per evitar aquesta situació, el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, ha demanat el vot per aconseguir “una triple majoria, d’escons, de vots i de JxC” al Parlament.

Des d’un acte de Junts al Teatre Margarida Xirgu de Badalona –on ERC ja hi va fer el primer míting amb Oriol Junqueras després d’obtenir el tercer grau–, Jaume Alonso Cuevillas (número cinc a la llista de JxC) ha carregat contra els republicans per l’estratègia de diàleg d’ERC amb l’Estat perquè “té l’objectiu d’aconseguir que l’amo pegui menys”, en comptes d’assolir la independència.

En aquest sentit, el número tres de Junts, Joan Canadell, ha defensat que Catalunya esdevingui un estat com més aviat millor perquè “no pot estar 15 anys més negociant taules de diàleg”. Malgrat les crítiques a ERC, es dona la circumstància que justament aquest dijous, els republicans també han llançat el mateix missatge que JxC: que cal aglutinar el vot independentista per evitar que el PSC pacti amb Vox al Parlament.