El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat “una gran mobilització i una alta participació” el 28-M per “barrar el pas a la ultradreta” i que “no es coli per la porta del darrere” a l’Ajuntament de Barcelona. El socialista ho ha dit des de l’Hotel Axel, a l’Eixample, davant de representants d’entitats del col·lectiu LGTBI de la ciutat, en un acte en què s’han repartit samarretes amb la bandera LGTBI i un dibuix de la cara de Collboni.

Després de conèixer que les darreres enquestes auguren l’entrada de Vox a l’Ajuntament per primera vegada a la història i en un moment en què les agressions LGTBI-fòbiques han crescut, Jaume Collboni ha alertat que “ja hem vist les banyes a la bèstia” i, per això, hi ha insistit:

La millor forma de barrar el pas a la ultradreta és votar, votar i votar. Que la participació sigui alta és l’única forma de barrar-li el pas”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Collboni també ha sentenciat que “no hi ha millor garantia per defensar els drets dels col·lectiu que el nou alcalde sigui una persona gai”, en referència a ell mateix. Des de l’Hotel Axel, el cap de llista del PSC també ha fet propostes en clau LGTBI, com formacions per als agents de la Guàrdia Urbana quan hagin d’atendre casos d’agressions LGTBI-fòbiques, crear un memorial a la Rambla en record de la lluita LGTBI i treballar protocols per a l’atenció de les persones grans del col·lectiu en centres de salut i sociosanitaris.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?