El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, repetirà a la llista del PSC, que lidera Jaume Collboni per a les eleccions municipals 2023. El PSC de Barcelona i Units per Avançar —el partit de Batlle— han reeditat aquest dijous a la tarda l’acord per presentar-se junts als comicis. Collboni ha explicat que, si és alcalde, Batlle continuarà al capdavant de l’àrea de Seguretat i, a més a més, vol que assumeixi la regidoria de Ciutat Vella.

En una entrevista recent al ‘bàsics’ de betevé, Albert Batlle es va mostrar disposat a continuar i mantenir la cartera de Seguretat. En aquest mandat ha estat també regidor de Sarrià – Sant Gervasi. Batlle té una llarga trajectòria a l’Ajuntament de Barcelona, va ser-ne regidor 20 anys (1983-2003) i el 2019 Collboni el va recuperar com a número tres per portar l’àrea de Seguretat després d’una etapa com a director dels Mossos d’Esquadra.

Collboni carrega contra la feina dels comuns

El candidat socialista ha defensat la “missió” d’Albert Batlle a Ciutat Vella per “restablir la convivència i augmentar les inversions socials”. Segons Collboni, això és el que ha faltat durant els vuit anys de regidors de BComú al districte: “s’ha retrocedit a nivells que feia anys que no vèiem”. Per això, ha dit que Ciutat Vella necessita “un perfil bregat, amb autoritat moral i que sàpiga gestionar una situació complicada”.

Jaume Collboni també ha afegit que amb alcaldes socialistes “els millors sempre anaven a Ciutat Vella, no els més dogmàtics o sectaris”. El candidat del PSC ha apuntat que el seu govern impulsarà “un pacte pel civisme a Barcelona”. Albert Batlle ha dit que PSC i Units “farà possible el canvi que la ciutadania demana” i que vol “una ciutat presidida per l’alcalde Collboni”. “La nostra suma multiplica”, ha afirmat Batlle, que ha advocat per garantir “la seguretat i la convivència”.

La llista del PSC pren forma

La incorporació d’Albert Batlle a la llista del PSC s’afegeix a altres noms que Jaume Collboni ha anat revelant. La candidatura socialista tindrà en el número dos l’actual delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i en el tres hi haurà la tinenta d’alcaldia Laia Bonet. A la llista també hi haurà l’expresident de la FAVB i exlíder de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell en una posició encara per confirmar.