El Partit Popular ha sumat el suport d’altres cares conegudes de l’òrbita de Ciutadans per captar l’electorat de la formació taronja i la unió del constitucionalisme en aquestes eleccions municipals 2023. En un acte al Centre Cívic Vil·la Florida, una quinzena exmembres de Cs han demanat fer un vot útil per a la candidatura de Daniel Sirera. Entre ells, hi ha un dels fundadors, Manuel García Bofill, diversos exdiputats del Parlament, com Carmen de Rivera, o l’exsenador Xavier Alegre. També hi ha assistit el regidor Paco Sierra, que a banda de donar-hi suport, s’ha afiliat al PP com a militant de base aquesta mateixa setmana. 

“Barcelona renaixerà de nou si el constitucionalisme s’uneix al voltant del PP”

El cap de llista popular ha agraït el suport i ha assegurat que “el constitucionalisme suma i es multiplica”. “És un moment històric” en què es pot escriure “un nou capítol de la història de Barcelona”, ha sentenciat. Sirera s’ha compromès a recuperar Barcelona per als barcelonins i a “fer fora Ada Colau i els separatistes”.

El candidat popular ha assegurat que si el vot constitucionalista s’uneix votant el PP “podem donar un tomb el 28-M”. “Barcelona renaixerà de nou” ha promès, i ha afegit que “entrarà el seny a l’Ajuntament per la porta grossa”.

“Votar la segona opció o un mal menor”

El fundador del partit taronja, Manuel García Bofill, ha assegurat que hi ha una “línia vermella”, que és que els constitucionalistes tinguin una representació real al consistori. I ha remarcat que l’única formació i l’únic candidat constitucionalistes que tenen assegurat assolir una representació a l’Ajuntament són el PP i Daniel Sirera: “Et pot agradar més o menys, però és la realitat”. Per això, ha demanat el vot per Sirera sigui “la vostra primera opció, la segona o un mal menor”.

Carmen de Rivera, una de les primeres diputades del partit, ha assegurat que després del procés i vuit anys de govern de Colau, Barcelona està en una cruïlla i que “cal triar entre seguir retrocedint o iniciar el canvi perquè torni a ser un ciutat de referència, segura i oberta”.

“Allibera’t i vota el Partit Popular”

L’encara líder de Ciutadans a l’Ajuntament, Paco Sierra, ha carregat contra la candidata de Cs, Anna Grau. Tot i que no s’hi ha referit directament, sí que ha criticat que els qualifiqui de “losers” i ha assegurat que “és ella qui ha arribat ara a la política”. També ha enviat un missatge a tots els companys de Cs: “Allibera’t i vota el Partit Popular”, en al·lusió al lema de campanya dels taronges, “Allibera’t”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?