El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha estat el penúltim cap de llista a valorar els resultats del 28-M, que han situat els socialistes com a segona força de l’Ajuntament de Barcelona amb 10 regidors (un per sota de Xavier Trias i un per damunt d’Ada Colau). Acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i dels regidors que l’acompanyaran al grup municipal, Collboni s’ha mostrat “molt satisfet del resultat” perquè el PSC s’ha convertit en “la primera força progressista de la ciutat”.

Des de la seu nacional del PSC, al carrer de Pallars (al Poblenou), Collboni també s’ha adreçat al guanyador de les eleccions, el candidat de TriasxBCN. L’ha felicitat públicament. De fet, ha dit que l’ha intentat trucar, però que no ha aconseguit contactar-hi. Alhora, ha donat a entendre que batallarà fins al final per aconseguir prou suports per ser ell l’alcalde de la ciutat.

Collboni no renuncia a ser alcalde

“Barcelona ha votat iniciat obrir una nova etapa i també ha votat progressista”, ha dit Jaume Collboni, que ha assegurat que “tenim l’oportunitat i el deure” d’obrir aquesta “etapa de progrés i d’estabilitat”. Per això, el candidat socialista ha sentenciat la seva intervenció així:

Vull dir de forma molt clara que el PSC no renuncia a res”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Abans de Collboni, Salvador Illa també s’ha adreçat als militants i simpatitzants del PSC que han seguit la nit electoral des de la seu del partit. Illa s’ha congratulat que “el PSC és el primer partit d’esquerres a Barcelona” i el guanyador a la resta de capitals de província, alhora que ha posat “a disposició i al servei del país” els resultats de la formació socialista. Aquest dilluns, el PSC, com la resta de formacions polítiques, convocarà l’executiva del partit per analitzar l’escenari postelectoral.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?