mapa primera força districtes eleccions municipals

Els 10 districtes de la ciutat han quedat repartits en tres franges clarament diferenciades: Trias guanya al centre de Barcelona, Collboni als districtes de la dreta i Colau als de l’esquerra. El candidat de Trias per Barcelona s’imposa als districtes de l’Eixample, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia; el socialista Jaume Collboni és la primera força a Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, i la candidata de BComú guanya a Sants-Montjuïc i Ciutat Vella.

Canvi radical del mapa de districtes del 2019

El canvi en el mapa dels districtes en aquestes eleccions municipals del 2023 és força significatiu. Ara fa quatre anys, el 2019, Junts no va guanyar a cap dels districtes de la ciutat i el PSC només ho va fer a Nou Barris. En canvi, Barcelona en Comú va ser la primera força a cinc districtes, els dos que ha repetit en aquesta ocasió (Ciutat Vella i Sants-Montjuïc) i també a Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí.

Pel que fa a la resta de districtes, Esquerra Republicana va ser primera força a l’Eixample, Gràcia i les Corts, i Ciutadans es va imposar a Sarrià – Sant Gervasi.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?