sondeig beteve eleccions municipals 2023 barcelona

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia de Barcelona, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals 2023 amb el 22,5 % dels vots i aconseguiria entre 10 i 11 regidors, segons el sondeig a peu d’urna del GESOP per a betevé i ‘El Periódico’. Els comuns millorarien en gairebé dos punts els resultats del 2019 (20,7 %) i aconseguirien un estret marge sobre Xavier Trias (TriasxBCN) i Jaume Collboni (PSC), que obtindrien el 20,8 % dels vots i el 19,9 %, respectivament, però tots dos aconseguirien entre 9 i 10 edils. Trias gairebé duplica els resultats de Junts el 2019 (10,5 %) i el PSC aconsegueix un punt i mig més (18,4 %).

El sondeig de betevé i ‘El Periódico’ dona la victòria per la mínima a Colau, després que el 2019 les eleccions municipals les guanyés Ernest Maragall (ERC), que en aquesta ocasió quedaria en quarta posició, amb el 14,5 % dels vots i entre 6 i 7 regidors (per sota del 21,4 % dels vots d’ara fa quatre anys). Darrere del republicà hi hauria el PP i Vox, que empatarien en regidors (2-3) i en percentatge de vot (5,9 %).

Aquests resultats deixarien un panorama obligatori de pactes postelectorals, ja que cap candidat té una majoria suficient per governar en solitari. Aquí serà important, doncs, el pactòmetre.

sondeig beteve eleccions municipals 2023 barcelona
Intenció de vot segons l’enquesta de betevé i ‘El Periódico’ i comparativa amb el 2019

Vox entre per primera vegada a l’Ajuntament

El partit d’ultradreta entraria per primera vegada al consistori, després de fer-ho ja al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.

Ciutadans i Valents, fora del consistori

Segons el sondeig de betevé, tant Ciutadans com Valents quedarien fora de l’Ajuntament de Barcelona. El partit d’Anna Grau rebria l’1,4 % dels vots i Valents, l’1,5 %. La CUP tampoc no obtindria cap regidor: els anticapitalistes es quedarien amb el 3,2 %.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?