Resultats eleccions municipals 2023 Barcelona barris

Els resultats de les eleccions municipals 2023 els hem conegut la mateixa nit de la jornada electoral. Els pots trobar tots ben detallats a la pàgina especial de resultats que hem preparat al ‘btv notícies’. També podrem disposar dels resultats per barris i per seccions censals, és a dir, carrer a carrer, però no en el mateix moment que els resultats generals. Quan els sabrem? No serà tan immediat: encara haurem d’esperar unes hores.

En tot cas, estem parlant sempre de resultats provisionals. Per tenir-ne els definitius, cal esperar uns dies més. Cinc dies després del 28-M es farà el que la llei electoral, la LOREG, recull com a escrutini general. És aleshores quan la Junta Electoral valida els dubtes i atén les reclamacions dels partits. Els resultats definitius es publicaran al BOE en un termini màxim de 40 dies després de la celebració dels comicis.

Com sabrem els resultats per barris?

L’escrutini a temps real que ofereix el Ministeri de l’Interior, l’organisme competent a les eleccions locals, arriba fins al detall dels districtes. Per anar més enllà, cal esperar a l’endemà. El Ministeri facilita a l’Ajuntament de Barcelona un arxiu amb tots els resultats barri per barri i també per meses. El Departament d’Estadística del consistori és l’encarregat de processar-los i de difondre’ls.

Normalment, això passa l’endemà de les eleccions . Això vol dir, per tant, que previsiblement els resultats per barris i per seccions censals els coneixerem, enguany, el 29 de maig. Com cada any, t’oferirem aquests resultats tan bon punt els tinguem.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?